Οικονομία

Λαγκάρντ: Το Grexit είναι μια πιθανότητα

λαγκάρντ

H έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι «μια πιθανότητα», δηλώνει η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που θα δημοσιευθεί αύριο.

«Η έξοδος της Ελλάδας (από την ευρωζώνη) είναι μια πιθανότητα», είπε η Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στη Δρέσδη, όπου συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου.

Μια τέτοια έξοδος δεν θα είναι «ένας υγιεινός περίπατος», αλλά πλέον δεν θα σηματοδοτήσει και «το τέλος του ευρώ», πρόσθεσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στη FAZ.

Επίσης εκτιμά ότι δεν είναι «πολύ πιθανό» να φτάσουμε σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, επισημαίνοντας ότι μετά τα θετικά σημάδια που διαφάνηκαν εδώ και 10 μέρες από την Αθήνα, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν απογοητευτικά σημάδια.

«Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη στην Ελλάδα» τόνισε η διευθύντρια του ΔΝΤ, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί χρηματοδότηση χωρίς να υπάρχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και μια συμφωνία πάνω σε αυτό.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το