Οικονομία

Λαγκάρντ:Μη καταβολή της δόσης στις 30 Ιουνίου σημαίνει χρεοκοπία

newego_LARGE_t_1101_54521122

Το ΔΝΤ εξακολουθεί να συμμετέχει στις συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα και επιθυμεί η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, δήλωσε από το Λουξεμβούργο η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, ούτε δυνατότητα καθυστέρησης, συνεπώς «η μη καταβολή συνεπάγεται χρεοκοπία».

Αν στο τέλος του μήνα η Ελλάδα δεν καταβάλει την δόση στο ΔΝΤ, θα βρεθεί την 1η Ιουλίου σε κατάσταση στάσης πληρωμών σε σχέση με το Ταμείο, δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι «κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».

«Η Ελλάδα θα βρεθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας, αφού θα υπάρχουν καθυστερούμενες οφειλές προς το ΔΝΤ την 1η Ιουλίου, αλλά ελπίζω ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλήθεια το ελπίζω», δήλωσε η Λαγκάρντ στους δημοσιογράφους, μετά την συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ επεσήμανε επίσης ότι Ελλάδα και ευρωζώνη πρέπει να προσεγγίσουν έξυπνα την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, αλλά παράλληλα να διασφαλιστεί η προστασία των συνταξιούχων.

Η ίδια δήλωσε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα ενδεχόμενες νέες προτάσεις που θα κατατεθούν, προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, μετά το τελεσίγραφο που έστειλε στη χώρα μας για κήρυξη χρεοκοπίας αν δεν πληρωθεί η δόση του ταμείου στις 30 του μήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το