Ελλάδα

Λαφαζάνης: Είμαστε σκλάβοι και προτεκτοράτο

lafazanis
Την εθνικοποίηση των τραπεζών και τον τερματισμό της αποπληρωμής του μη βιώσιμου χρέους προτείνει ως λύση για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Είμαστε προτεκτοράτο, είμαστε σκλάβοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα. Υπάρχει εναλλακτική λύση για τη χώρα. Η εναλλακτική λύση είναι να εθνικοποιήσουμε πρώτα από όλα τις τράπεζες. Δεν είναι δυνατό να πληρώνουμε για τις τράπεζες δεκάδες δισ. και οι τράπεζες να λειτουργούν για τα ιδιωτικά συμφέροντα των τραπεζιτών», ανέφερε ο κ.Λαφαζάνης, μιλώντας την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1
«Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και οι τράπεζες να παίζουν αυτό τον αρνητικό ρόλο για την οικονομία. Οι τράπεζες πρέπει να περάσουν στον δημόσιο πλήρη έλεγχο για να εφαρμόσουν μια αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική. Οι καταθέσεις θα είναι απόλυτα εγγυημένες. Τώρα χάνονται οι καταθέσεις», συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.
Επισήμανε μάλιστα ότι «έχουν φύγει δεκάδες δισεκατομμύρια και δεν έχει γίνει ο παραμικρός έλεγχος, ούτε ένας έλεγχος αν αυτό το χρήμα που φεύγει είναι μαύρο, αφορολόγητο και πρέπει να πληρώσουν».
Υποστήριξε επιπρόσθετα ότι «χωρίς στήριξη των εισοδημάτων, δηλαδή των μισθών, των συντάξεων, δεν είναι δυνατόν να έχουμε ανάκαμψη της οικονομίας μας, δεν είναι δυνατό με συνεχή λιτότητα, τώρα αρχίζουμε νέα περικοπή στις συντάξεις, θα πάμε στο τέλος σε σύνταξη 150 ευρώ».
«Η χώρα πέφτει χωρίς αλεξίπτωτο. Η οικονομία ακολουθεί ένα κατήφορο χωρίς να έχει κανένα φρένο», είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για το που θα βρεθούν τα λεφτά απάντησε: «Δεν χρειάζεται ειδικά λεφτά η χώρα. Το χρέος αυτό είναι αβίωτο. Δεν είναι δυνατό να συνεχίζει η Ελλάδα να πληρώνει χρεολύσια και τόκους. Εξοντώνουμε τον ελληνικό λαό».
Και μάλιστα -πρόσθεσε- το χρέος παρά τις δουλείες που υφιστάμεθα συνεχίζει να μεγαλώνει ως ποσοστό του ΑΕΠ. Τάχθηκε από εκεί και πέρα υπέρ της διακοπής της αποπληρωμής του χρέους.
«Θα καταστεί σε κάποια στιγμή ληξιπρόθεσμο και θα ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους από μηδενική βάση με κατεύθυνση τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», ανέφερε. Εκτίμησε μάλιστα ότι οι δανειστές θα το δεχθούν «γιατί δεν θα υπάρχει δυνατότητα να πάρουν τα λεφτά τους».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το