Κόσμος

Κύπρος: Αγνοούνται άλλες 22 Φιλιππινέζες – Φόβος για περισσότερα θύματα

Η πρωτοφανής στα χρονικά υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη στην Κύπρο κι αφορά στις δολοφονίες του 35χρονου δολοφόνου, για τις οποίες εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι πολύ περισσότεροι από τους δύο που έχει ομολογήσει, παίρνει νέα τροπή, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από το νησί της Αφροδίτης, δεν είναι καθόλου αισιόδοξα ότι ο κύκλος των δολοφονιών θα τελειώσει στους δύο…
Ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας ανέφερε ότι ενδεχομένως τα θύματα να μην είναι ένα ή δύο αλλά περισσότερα, ενώ οι Αρχές από το πρωί της Μ. Δευτέρας, επιχειρούν τόσο στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο όσο και στο περίφημο φρεάτιο στο Μιτσερό το οποίο έχει βάθος 130 μέτρων και χθες είχαν ερευνηθεί μόνο τα 60 προκειμένου να βρουν νέα στοιχεία για τη δράση του serial killer Ορέστη.

Μάλιστα, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εντοπισμού και άλλων πτωμάτων στο φρεάτιο, καθώς οι κάμερες των δυτών, κατέγραψαν το Σάββατο κάποιες σκιές που εικάζεται ότι είναι πτώματα… Η αστυνομία θα διενεργήσει ακόμη έρευνες στο σπίτι, στα δύο αυτοκίνητα και σε ηλεκτρονικές συσκευές του υπόπτου, καθώς και στην κατοικία του θύματος
Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί δύο νεκρές Φιλιππινέζες, η 38χρονη Μαίρη Ρόουζ και η 28χρονη Αριάν Παριάν Λοτζάνο, ενώ νεκρό θεωρείται και το παιδί της Μαίρης Ρόουζ, η 6χρονη Σιέρα, τη σορό της οποίας αναζητούν οι αρχές στη λίμνη Ξυλιατού. Η λίμνη δημιουργήθηκε μόλις πριν μερικά χρόνια και έχει βάθος 100 μέτρα.

Την ίδια ώρα δημοσιογράφος από το Sigma υποστηρίζει ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες, κάτι που προκαλεί ανησυχία. Διευκρίνισε βέβαια ότι τα στοιχεία αυτά είναι δύσκολο να διερευνηθούν γιατί ενδεχομένως οι γυναίκες αυτές να έχουν περάσει στα κατεχόμενα και κανείς δεν ξέρει την ακριβή τους τύχη.

Το ίδιο υποστηρίζει και ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, Λούης Κουτρουκίδης «22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μάϊου, αυτό που έκανε η αστυνομία, ήταν μπράβο τους, μπορούσαν να το κάνουν 7 του Μάη πέρσι…», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι οι εξαφανίσεις αυτές έχουν δηλωθεί τα 3 με 4 τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα, δημιουργεί φόβους στις Αρχές ότι ενδεχομένως και στην ελληνική πρωτεύουσα γυναίκες να είχαν πέσει θύματά του.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το