Τοπικά

Κυκλοφοριακό κομφούζιο σε Δημητριάδος και 2ας Νοεμβρίου προκαλεί το έργο κατασκευής του νέου κόμβου 

Οπλισμένοι με περισσή υπομονή θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο ύψος του Δημαρχείου Βόλου, καθώς από χθες πρώτη ημέρα έναρξης κατασκευής του νέου κυκλικού κόμβου, επικράτησε σε πολλές περιπτώσεις κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ειδικά, στη Δημητριάδος από το ύψος της Κοραή μέχρι να βγουν στη Λαμπράκη μέσω παράκαμψης από το πάρκιν του Δημαρχείου, ΙΧ και λεωφορεία κατά τις ώρες αιχμής κινούνταν με βήμα σημειωτόν, με αποτέλεσμα την αγανάκτηση των οδηγών. Να αναφερθεί ότι η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί για ένα δίμηνο περίπου, καθώς ο κόμβος είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Ουρές» ΙΧ σχηματίζονταν και στη διασταύρωση των οδών 2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος για τους οδηγούς που ήθελαν να κατευθυνθούν από τη Νέα Ιωνία προς το κέντρο του Βόλου.
Επίσης, με προβλήματα κατά τις ώρες αιχμής, γινόταν και η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή οδό για όσους ήθελαν να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης από την οδό Λαμπράκη, αλλά και από την Παπαδιαμάντη.

Να αναφερθεί ότι έχει μονοδρομηθεί το τμήμα της παραλιακής οδού από τον κυκλικό κόμβο Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη έως την οδό Κοραή, με φορά από τον κόμβο προς την οδό Κοραή, ενώ απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής.
Οδηγοί ανέφεραν ότι «σε πολλές περιπτώσεις οι ενημερωτικές πινακίδες για τις παρακάμψεις τοποθετούνταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα, με αποτέλεσμα όσοι δεν γνωρίζουν τους δρόμους πέριξ του Δημαρχείου να αναγκάζονται να κάνουν περιττές διαδρομές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, «για την κατασκευή του 4ου κυκλικού κόμβου, θα γίνει αποκλεισμός διέλευσης των οχημάτων από τη ζώνη του εργοταξίου που θα αναπτυχθεί γύρω από τη διασταύρωση της οδού Λαμπράκη με την οδό Δημητριάδος».
Με βάση τη μελέτη του έργου ο κόμβος Δημαρχείου χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος, 2ας Νοεμβρίου, Ιάσονος και Λαμπράκη.
Μέσω αυτού με την ολοκλήρωσή του προβλέπεται συνεχής ροή της κυκλοφορίας από τη Δημητριάδος δεξιά προς τη 2ας Νοεμβρίου και ευθεία μέσω του κόμβου προς τη Γρ. Λαμπράκη, αλλά και προς την Ιάσονος. Συνεχής ροή θα υπάρχει και από τη 2ας Νοεμβρίου προς τη Λαμπράκη και την Ιάσονος, αλλά και από τη Λαμπράκη προς την Ιάσονος και τη 2ας Νοεμβρίου.
Στον κόμβο του Δημαρχείου προβλέπεται δημιουργία χώρου πρασίνου, ενώ στο «τρίγωνο» που περικλείεται από τη Δημητριάδος και την Ιάσονος προκύπτει χώρος 2.230 τ.μ. που προτείνεται να διαμορφωθεί σε χώρο στάθμευσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το