Κόσμος

Κρουαζιερόπλοιο συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο -Σώοι οι 220 Έλληνες επιβαίνοντες

crouazieroploio

Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβάτες και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου «Celestial Crystal» με σημαία Μάλτας, που συγκρούσθηκε τα ξημερώματα με δεξαμενόπλοιο στη θαλάσσια περιοχή της Καλλίπολης στο στενό των Δαρδανελίων.

Στο «Celestial Crystal» επιβαίνουν 853 επιβάτες, οι 170 Έλληνες, και 382 μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων τα 50 είναι Έλληνες.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα δύο πλοία.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τις τουρκικές αρχές ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή αποβίβαση των επιβαινόντων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πλοίο επικράτησε απόλυτη τάξη και ψυχραιμία στους επιβάτες, ενώ ο πλοίαρχος ενημέρωσε άμεσα το πλήρωμα και τις λιμενικές τουρκικές αρχές.

Το πλοίο αγκυροβόλησε σε ασφαλές σημείο.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του «Celestial Crystal», έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών, προχώρησε σε ακύρωση της συγκεκριμένης 7ήμερης κρουαζιέρας.

Παράλληλα δρομολογεί την αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι της Καλλίπολης, δίνοντας εναλλακτικές επιλογές στους επιβάτες είτε για τη συνέχιση της κρουαζιέρας με κάποιο άλλο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας είτε για εξασφάλιση δωρεάν διαμονής και αεροπορικό εισιτήριο.

Οι επιβάτες θα αποζημιωθούν λαμβάνοντας το αντίτιμο του εισιτηρίου, ενώ η εταιρεία θα προσφέρει μία δωρεάν κρουαζιέρα, την οποία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2016.

Σημειώνεται ότι το στενό των Δαρδανελίων είναι μια θαλάσσια περιοχή όπου έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα λόγω της πυκνότητας της κυκλοφορίας, των έντονων και απρόβλεπτων ρευμάτων, καθώς και του στενού διάπλου.

Επίσης έχουν αναφερθεί κατα καιρούς από πλοιάρχους διαφόρων πλοίων προβλήματα στην ορατότητα λόγω της δυσκολίας εντοπισμού των φανών ναυσιπλοΐας, εξαιτίας του φωτισμού στις ακτές.

Σύμφωνα με στοιχεία ναυτιλιακών εταιρειών, τα τελευταία 50 χρόνια έχουν συμβεί στην περιοχή περίπου 500 ατυχήματα.

Πηγή AMΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το