Τοπικά

Κραυγή αγωνίας από δημάρχους της Μαγνησίας για τα Κέντρα Υγείας

ped-fotoΣύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας στον Βόλο πραγματοποίησαν σήμερα δήμαρχοι της Μαγνησίας, με αντικείμενο τα προβλήματα που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας του Νομού. Τα προβλήματα αυτά σύμφωνα με τους δημάρχους εντοπίζονται στην υποστελέχωση. Ζητούν άμεσα αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς, προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρων.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Κωτσός δήλωσε πως υπάρχει πρόβλημα με την στελέχωση στα Κέντρα Υγείας και με τους οδηγούς των ασθενοφόρων, πρόσθεσε πως πρόθεση της ΠΕΔ είναι να αναβαθμιστούν τα απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας και ανέφερες στους δημάρχους πως τα αιτήματά τους θα μεταφερθούν στο Υπουργείο Υγείας.

Επίσης, όπως ο ίδιος τόνισε, τα Κέντρα Υγείας πρέπει να είναι εξοπλισμένα τόσο με προσωπικό όσο και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή ώστε να λειτουργούν ανασχετικά στην προώθηση ασθενών στην δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Μέσα από διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση των παρακάτω ενεργειών:
1. Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με μόνιμους Ιατρούς, Νοσηλευτικό Προσωπικό και Πληρώματα ασθενοφόρων
2. Προμήθεια αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων στα Κέντρα Υγείας
3. Παροχή απαιτούμενου εξοπλισμού για την ορθή λειτουργία των Κέντρων Υγείας
4. Επάνδρωση των Αγροτικών Ιατρείων, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές
5. Παραμονή του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ (166) στο Νομό Μαγνησίας

Πρόκειται για ένα θέμα υψίστης σημασίας, το οποίο θα απασχολήσει και τη Διοίκηση της ΠΕΔΘεσσαλίας και θα αποτελέσει όχι μόνο Μαγνησιακό αλλά και Πανθεσσαλικό ζήτημα. Η διοίκηση της ΠΕΔΘεσσαλίας θα επιδιώξει συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. ΠαύλοΠολάκη, παρουσία όλων των Δημάρχων, και στη συνέχεια θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και υπεύθυνος σε θέματα υγείας, κ. Γεώργιος Μουλάς, οι Δήμαρχοι του Νομού Μαγνησίας, ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών, εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας. Ηχηρή ήταν η απουσία του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου ή κάποιου εκπροσώπου του, γεγονός για το οποίο οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την πικρία μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το