Τοπικά

50 εκατ. ευρώ για δύο νέα κτίρια του Πανεπιστημίου

Νέο τεχνικό δελτίο για τα δύο κτίρια που θέλει να ανεγείρει στα Παλαιά για τη στέγαση των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών υπέβαλε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ), από την οποία αναμένεται μέχρι τέλος του χρόνου να λάβει το ιδιαίτερο υψηλό ποσό των 50.000.000 ευρώ στο πλαίσιο δανείου της ΕΤΕ προς το υπουργείο Παιδείας.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος έχει πρωτοστατήσει σε πανελλαδικό επίπεδο στην προσπάθεια για αξιοποίηση της οικονομικής βοήθειας που μπορεί να παράσχει η ΕΤΕ για κτιριακές εγκαταστάσεις και άλλες ανάγκες.
Σημειώνεται πως εδώ και χρόνια το Πανεπιστήμιο επιδιώκει να ανεγείρει δύο νέα κτίρια στα Παλαιά, αλλά μέχρι στιγμής για διάφορους λόγους είτε οικονομικούς είτε και ιδιοκτησιακούς δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι.
Πάντως υπάρχει τώρα η προοπτική ότι κάποιο καλό αποτέλεσμα μπορεί να επέλθει.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος τόνισε πως «πριν μερικές εβδομάδες υποβάλλαμε νέο τεχνικό δελτίο με κάποια συμπληρωματικά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να χορηγηθεί δάνειο προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συνολικής αξίας 50.000.000 ευρώ. Το δάνειο χορηγείται στο ελληνικό κράτος με πολύ μικρό επιτόκιο και συνολικά τα ελληνικά Πανεπιστήμια θα λάβουν 200.000.000 ευρώ για να καλύψουν διάφορες κτιριακές τους ανάγκες. Από το συνολικό αυτό ποσό το Πανεπιστήμιο θα λάβει τα 50.000.000 ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανέγερση των δύο κτιρίων για τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών στην περιοχή των Παλαιών».
Ο κ. Πετράκος συμπλήρωσε λέγοντας πως «μόλις πέρυσι το Πανεπιστήμιο κατάφερε και του παραχωρήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η έκταση των έντεκα στρεμμάτων στην περιοχή των Παλαιών κάτω από το Αστικό ΚΤΕΛ, για να ξεκινήσει η ανέγερση των δύο κτιρίων για τα οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες».
Μάλιστα ανέφερε πως μόλις η ΕΤΕ δώσει το δάνειο των 50.000.000 ευρώ, αμέσως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην προκήρυξη του έργου και να μπει εργολάβος για να ξεκινήσει την ανέγερση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το