Τοπικά

Κώστας Στεργίου: “Οχι” στις ξενοφοβικές αντιλήψεις και τις ρατσιστικές φωνές στο Σέσκλο- Οι γονείς να αποτρέψουν τα φασιστικά στοιχεία

Άμεση πολιτική παρέμβαση έκανε το πρωί της Παρασκευής στο δημοτικό σχολείο Σέσκλου μετά την άρνηση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για ένταξη στην εκπαιδευτική διαδικασία 33 προσφυγόπουλων από την Συρία που αυτή την στιγμή φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ΜΟΖΑ, κλιμάκιο της Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ με τον Κώστα Στεργίου βουλευτή Μαγνησίας του Κόμματος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε στην αρχή με τον διευθυντή του σχολείου Γεράσιμο Τσιμπλούλη και ακολούθως συζήτησε και με τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.  Ο διευθυντής του σχολείου παρουσίασε αναλυτικά όλο το ιστορικό της υπόθεσης.

Ο Κώστας Στεργίου στην τοποθέτησή του ανάδειξε τις αιτίες  του προβλήματος της προσφυγιάς σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία που ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες λαού να αναζητήσει εκτός της χώρας του, την τύχη του.  Από τον Απρίλιο εκατό περίπου Σύροι διαβιώνουν  σε πολύ άσχημες συνθήκες στις εγκαταστάσεις ΜΟΖΑ. Από τότε τόσο φορείς της Λαϊκής συμμαχίας όσο και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έχουν επισκεφθεί τον χώρο αυτό και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων αυτών. Μεταξύ αυτών των προσφύγων είναι και αυτά τα μικρά παιδιά που πρέπει να ενταχθούν σήμερα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τόνισε ότι  «μας προβληματίζει έντονα η εξέλιξη που υπάρχει στο δημοτικό σχολείο Σέσκλου . Ο δάσκαλος πέρα από το υπηρεσιακό του καθήκον, είναι και παιδαγωγός. Δηλαδή χρειάζεται να μεταδώσει στους μικρούς μαθητές την αγάπη προς τον άνθρωπο, να μην τους ξεχωρίζει με βάση το θρήσκευμα, την εθνική τους καταγωγή ή το χρώμα τους. Επίσης αυτό να το μεταφέρει και στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών. Οι ίδιοι οι δάσκαλοι χρειάζεται να απευθυνθούν και στους γονείς και να τους μεταφέρουν αυτά τα θέματα. Διότι δεν αποτελούν σοβαροί ισχυρισμοί η έλλειψη εμβολιασμού ή ότι τα παιδιά του ολοήμερου θα έρχονται σε επαφή με τα προσφυγόπουλα μεταξύ 2 το μεσημέρι και έξι το απόγευμα. Δεν πρέπει αυτό που συνέβη στο δημοτικό σχολείο του Σέσκλου, δηλαδή η απόρριψη από κάποιους γονείς εδώ των προσφυγόπουλων, να συμβεί σε άλλα σχολεία που έχουν προταθεί για την υποδοχή των παιδιών αυτών. Ιδιαίτερα οι γονείς που διαφωνούν με τέτοιες απόψεις, που αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε την διείσδυση ακροδεξιών φασιστικών στοιχείων που σπέρνουν τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, πρέπει να μπουν μπροστά και να καλωσορίσουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο τους, δίνονται το καλύτερο μάθημα και στα παιδιά τους

Πρόσθεσε ότι: «Από το έγγραφο του συλλόγου γονέων πέραν των άλλων αναδεικνύονται και οι σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με την ελλιπή ενημέρωση, ουσιαστικά αφήνει να καλλιεργείται το έδαφος για ξενοφοβικές αντιλήψεις και ρατσιστικές φωνές.»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το