Παραπολιτικά

Πυρ ομαδόν

Πυρ ομαδόν δέχεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Σέσκλο που δεν θέλει να φοιτήσουν τα παιδιά των προσφύγων τις απογευματινές ώρες στο σχολείο για να μην παίζουν με τα δικά τους παιδιά στην ίδια αυλή!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει στο Σέσκλο 44,86%, γι’ αυτό και αισθάνεται έκπληξη σύμφωνα με ανακοίνωση για τη στάση του Συλλόγου Γονέων. Δεν περίμενε πως θα επικρατούσαν ρατσιστικές απόψεις σε ένα χωριό που βγήκε πρώτη δύναμη και η Χρυσή Αυγή τρίτη δύναμη, με 6,71%. Τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε, τοποθετήθηκε, τα υπόλοιπα κόμματα σφύριξαν αδιάφορα.

Οι εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Δασκάλων τσιμουδιά ακόμα. Όσο για τους γονείς στο Σέσκλο; Απλά κρύφτηκαν. Τα σχολεία είναι κρατικές υποδομές και όχι τσιφλίκια συλλόγων, δασκάλων και όποιου άλλου. Είναι υποδομές που λειτουργούν με τα χρήματα των φορολογουμένων και η διοίκηση και μόνο αυτή θα κρίνει εάν είναι για το καλό των παιδιών να φοιτήσουν στη μία ή την άλλη δομή. Δεν θα κάνουν τα μικρά παιδάκια τον γύρο της Μαγνησίας για να τους δεχτεί σχολείο, λες και είναι μιάσματα. Η Πρωτοβάθμια και οι εκπαιδευτικοί έχουν ευθύνη να στείλουν ισχυρό μήνυμα κατά των ρατσιστικών φαινομένων. Δεν είναι υπάλληλοι κανενός Συλλόγου Γονέων. Και όποιος διανοηθεί να πειράξει, να προπηλακίσει, να πληγώσει ή να διώξει μικρά παιδάκια, θα βρει απέναντί του μια οργανωμένη κοινωνία αλληλέγγυα. Το μήνυμα πρέπει να είναι δυνατό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το