Τοπικά

Πρώτη μεταμόσχευση στη Μαγνησία από ζώντα δότη

Την περασμένη Παρασκευή 1 Μαρτίου, έγινε στην Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», η μεταμόσχευση, στη σύζυγο του δότη, που είχε δώσει το δικό του νεφρό πριν μία εβδομάδα, το οποίο ήταν συμβατό με έναν λήπτη όπου περίμενε για χρόνια στην αιμοκάθαρση.

Η λήπτρια (σύζυγος του δότη) ήταν πρώτη στη λίστα αναμονής, με αποτέλεσμα να βρεθεί συμβατό μόσχευμα από έναν άνδρα 58 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου η οικογένειά του πήρε την γενναία απόφαση για την δωρεά των οργάνων του.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας “ΟΙ Άγιοι Ανάργυροι” θα ήθελε, για ακόμη μια φορά, να ευχαριστήσει θερμά τον διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», τον κ. Γρηγορόπουλο Αναστάσιο, τον διευθυντή-συντονιστή Α’ Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων, κ. Βουγά Βασίλειο και όλο το επιτελείο του. Επίσης, όπως αναφέρει “τον διευθυντή νοσηλευτικής υπηρεσίας, τον κ. Πιστόλα Δημήτριο, για την άμεση προτεραιότητα, που δώσανε και έγινε η μεταμόσχευση από τον ζώντα δότη. Τον εξαίρετο Δρ. Ιωάννη Λουκόπουλο, χειρουργό μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Guy’s Hospital, στο Λονδίνο, που παρευρέθηκε σε όλη την διαδικασία της αφαίρεσης του μοσχεύματος από τον δότη και της τοποθέτησής του στον λήπτη, καθώς και για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε, με την πείρα του, τόσα χρόνια στις μεταμοσχεύσεις, δουλεύοντας στον τομέα των ρομποτικών νεφρεκτομών, και με όλο το team του κ. Βουγά έφεραν εις πέρας, την διαδικασία και ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης. Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στους έμπειρους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καθώς επίσης και στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, τους συντονιστές μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την αφιέρωσή τους πάνω στους ασθενείς μας.
Η οικογένεια δότη και λήπτριας, ευχαριστεί θερμά, επίσης, το team της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Οργάνων, την προϊσταμένη και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής του 10ου ορόφου, που νοσηλεύτηκε ο δότης, για την άψογη εξυπηρέτηση της νοσηλείας του.

Υ.Γ. : Επίσης, την ίδια μέρα έγιναν δύο αφαιρέσεις μοσχευμάτων από ζώντες δότες, το ένα εκ των οποίων ήταν συμβατό με την λήπτρια και έγινε η μεταμόσχευση από το ίδιο team και την ίδια μέρα.

Ο Σύλλογός μας, όπως και, η οικογένεια του δότη κάνουν έκκληση σε όλους, που περιμένουν το δώρο Θεού, να παίρνουν την γενναία απόφαση για να χαρίζουν την ζωή στους δικούς τους ανθρώπους, που περιμένουν στη λίστα αναμονής για 10 και 12 χρόνια.
Να τονίσουμε ότι όλοι μπορούν να χαρίσουν ένα μόσχευμα στους δικούς τους ανθρώπους (μέχρι τέταρτου βαθμού συγγένειας) όπως και ζευγάρια που συζούν τουλάχιστον δύο χρόνια μαζί.

Ξέρουμε όλοι, ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στις δωρεές οργάνων και μεταμοσχεύσεων”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το