Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πρεμιέρα για την καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να κάνουν εμβόλιο – Η διαδικασία

Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας σε Κέντρο Υγείας θα ξεκινήσει σήμερα η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Άλλωστε, αποτελεί την πρώτη ομάδα που θα εμβολιασθεί με βάση τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση. Από σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει όλη η διαδικασία μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Τι πρέπει να κάνει το προσωπικό
Ήδη όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, έχουν αποσταλεί στα νοσοκομεία και σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας λίστες με τα ονόματα όλων των εργαζομένων. Το προσωπικό, όπως περιγράφουν οι ίδιες πηγές του ethnos.gr, θα πρέπει να δηλώσει εγγράφως εάν επιθυμεί ή όχι να εμβολιασθεί. Η διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι ενυπόγραφα θα πρέπει να δηλώσουν την πρόθεσή τους για το εμβόλιο. Η διαδικασία θα ξεκινήσει το πρωί σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο με τρία 24ωρα. Η υποχρεωτική ενυπόγραφη δήλωση αφορά όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

«Η έκκληση μου προς αυτούς έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με τη δική τους προστασία μέσω του εμβολιασμού και εξίσου με την ασφάλεια των ασθενών μέσα στο νοσοκομείο, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα των ενδονοσοκομειακών διασπορών», επισήμανε ο υπουργός Υγείας. Πάντως μετά τους υγειονομικούς σειρά να εμβολιαστούν θα έχουν οι ευπαθείς ομάδες και οι υπέργηροι γιατί αυτές είναι οι ομάδες που έχουν χτυπηθεί πάρα πολύ από την πανδημία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το