Θ Plus, Υγεία

Κορωνοϊός: Πώς η ινδική μετάλλαξη άλλαξε τα συμπτώματα – Ποια είναι τα νέα

Μικρές διαφοροποιήσεις παρουσιάζουν τα συμπτώματα που σχετίζονται με την μετάλλαξη Δέλτα (ινδική) του κορωνοϊού, όπως διαπιστώνουν Βρετανοί επιστήμονες, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. O πονοκέφαλος, ο ξηρός λαιμός και η μύτη που τρέχει είναι οι συνηθέστερες ενδείξεις που κάποιος έχει όταν νοσεί με το είδος της μετάλλαξης αυτής.
Με βάση όσα υποστηρίζει ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ, που ερευνά την συμπτωματολογία του κορωνοϊού, τα άτομα, ειδικά οι νέοι, που κολλούν τη μετάλλαξη Δέλτα παρουσιάζουν συμπτώματα κοινού κρυολογήματος. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν αισθάνονται άρρωστοι, μεταδίδουν τον ιό. Ο καθηγητής συμβουλεύει τον κόσμο να κάνει τεστ σε περίπτωση που πιστεύει ότι έχει κορωνοϊό.

Τα διαφορετικά συμπτώματα

Το NHS έχει διευκρινίσει πως τα κλασικά συμπτώματα του κορωνοϊού είναι βήχας, πυρετός και απώλεια όσφρησης ή και γεύσης. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Σπέκτορ τα συμπτώματα αυτά πλέον εμφανίζονται με διαφορετική ταχύτητα.
Ο ίδιος είπε συγκεκριμένα: «Από την αρχή του Μάη, εξετάζουμε τα κυριότερα συμπτώματα μέσω μιας εφαρμογής και σύμφωνα με τις καταγραφές των χρηστών δεν είναι τα ίδια με πριν».

Η αλλαγή καταγράφεται ειδικά σε εκείνους που νοσούν με την μετάλλαξη Δέλτα, που πλέον κυριαρχεί στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 90%.
Ο καθηγητής είπε επίσης πως η λειτουργία της μετάλλαξης αυτής είναι λίγο διαφορετική. «Οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν ότι έχουν ένα κοινό κρυολόγημα και να συνεχίσουν κανονικά να πηγαίνουν σε πάρτι και έτσι μπορεί να το μεταδώσουν σε άλλα έξι άτομα τριγύρω τους», συμπλήρωσε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το