Τοπικά

Στη συγκέντρωση κατά του εργασιακού νομοσχεδίου ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας καλεί τις γυναίκες του μόχθου να δώσουν νέο μαζικό μαχητικό “παρών” στην συγκέντρωση-πορεία που οργανώνουν εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλ. Ελευθερίας.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος “την Πέμπτη 10 Ιούνη με την πανελλαδική πανεργατική απεργία, δώσαμε μια πρώτη απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια του αγώνα, για να μη ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σαν σκλάβοι στον 21ο αιώνα.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα

• Την Τρίτη 15 Ιούνη στις 7 το απόγευμα, στο Δημαρχείο, συμμετοχή στη μηχανοκίνητη πορεία στις γειτονιές της πόλης.
• Την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην πλ. Ελευθερίας σε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Βόλου.

Δε θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τις ζωές μας.
Σήμερα, τον 21ο αιώνα, την εποχή των απίστευτων επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων είναι ρεαλιστικό για όλες τις εργαζόμενες να έχουμε σταθερή εργασία και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με ιδιαίτερα μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας. Σήμερα είναι ρεαλιστική η μείωση του εργάσιμου χρόνου, έτσι ώστε, όχι μόνο να αναπληρώνουμε τις ψυχικές και σωματικές μας δυνάμεις, αλλά και να έχουμε καθημερινά ελεύθερο χρόνο για τα ενδιαφέροντα μας, για την κοινωνική μας ζωή και δράση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το