Κόσμος

Κορωνοϊός: Έκανε το τεστ για τον ιό η Ανγκελα Μέρκελ – Ποιο το αποτέλεσμα

Aρνητικό ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ για τον κορωνοϊό στο οποίο υπεβλήθη η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ.
Η καγκελάριος ωστόσο συνεχίσει να ελέγχεται καθημερινά και την Τρίτη θα κάνει και δεύτερο τεστ. Όπως διευκρίνισε νωρίτερα ο κ. Ζάιμπερτ, η Άνγκελα Μέρκελ παρέμενε από την Κυριακή σε προληπτική καραντίνα, καθώς ο γιατρός που την εμβολίασε την Παρασκευή κατά του πνευμονιόκοκκου βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Σήμερα, Δευτέρα η καγκελάριος συμμετείχε τηλεφωνικώς στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ θα λάβει μέρος και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί ούτως ή άλλως με τηλεδιάσκεψη στις 26 Μαρτίου.
Ο Γερμανός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και πολλοί ξένοι πρέσβεις, έστειλαν τις ευχές τους στην καγκελάριο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι ο ίδιος ούτε θα μείνει σε καραντίνα ούτε θα εξεταστεί για τον κορωνοϊό, καθώς, όπως είπε, δεν συγκαταλέγεται στις κατηγορίες εκείνες για τις οποίες δίδονται τέτοιες οδηγίες.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το