Θ Plus, Υγεία

Κορονοϊός: Αλλάζουν τα τεστ στους εργαζόμενους των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας

Με νέους τρόπους ελέγχονται πλέον οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας που μπορεί να έρχονται καθημερινά σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Με βάση τις νέες οδηγίες που εστάλησαν από το υπουργείο Υγείας και άρχισαν να εφαρμόζονται τις τελευταίες ημέρες, με διαφορετικά τεστ ελέγχονται γιατροί και νοσηλευτές και με διαφορετικά το λοιπό προσωπικό.
Ειδικότερα οι αλλαγές που αφορούν σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν ως εξής:

Το Διοικητικό, Τεχνικό και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της 1ης & 2ης Υ.Πε. θα πρέπει να γίνεται μοριακός έλεγχος με δείγμα σιέλου. Πρόκειται για τα νέα τεστ για τον κορονοϊό που άρχισαν εδώ και λίγο καιρό να κυκλοφορούν και στη χώρα μας και αξιοποιούν για τον εργαστηριακό έλεγχο το σάλιο και όχι το φαρυγγικό δείγμα.
Στην Αττική τα σχετικά δείγματα αποστέλλονται στο Νοσοκομείο Αττικόν. Αντίστοιχη οδηγία έχει αποσταλεί και στα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος (3η και 4η ΥΠΕ) όπου για τις κατηγορίες του Διοικητικού, Τεχνικού και Λοιπού προσωπικού, συστήνεται να γίνεται μοριακός έλεγχος με δείγμα σιέλου.
Στη Βόρεια Ελλάδα τα δείγματα αποστέλλονται στο ΑΧΕΠΑ.

Το υπόλοιπο προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, δηλαδή μεταξύ άλλων γιατροί και νοσηλευτές θα πρέπει να εξετάζονται με μοριακό έλεγχο με ρινοφαρυγγικό ή στοματοφαρυγγικό δείγμα. Η καταγραφή όλων των ελέγχων στο Μητρώο Ασθενών covid-19 είναι υποχρεωτική, με ευθύνη των διοικήσεων των Μονάδων Υγείας ενώ να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ πρέπει να ελέγχονται σε εβδομαδιαία βάση εάν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό ή όχι.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το