Ελλάδα

Κορονοϊός – Αιμοδότης για πρόστιμο: Τους εξόργισε ένα μήνυμα στη μάσκα μου

Πρόστιμο 300 ευρώ έκοψαν αστυνομικοί για άσκοπη μετακίνηση, σε άνδρα που επέστρεφε από αιμοδοσία από το Κρατικό Νίκαιας. Ο αιμοδότης μίλησε για το περιστατικό στον ΑΝΤ1 περιγράφοντας τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν οι αστυνομικοί. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μετά και την έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών να μην αφήσουμε, ειδικά τις μέρες της πανδημίας, να χαθεί εξαιτίας της έλλειψης αίματος, εγώ ξεκίνησα την Τετάρτη από το σπίτι μου για το Κρατικό Νίκαιας, για να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ. Στην επιστροφή μου και αφού είχε τελειώσει η αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙ.ΑΣ. και της ΔΡΑΣΗ σταμάτησαν το τρόλεϊ. Μας ανάγκασαν να κατέβουμε όλοι κάτω, να διαπιστώσουν αν φοράμε μάσκες, αν έχουμε ταυτότητες κι αν έχουμε και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης».

«Τους εξόργισε ένα μήνυμα που είχα στη μάσκα μου»
Ο άνδρας υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί εξοργίστηκαν με το μήνυμα που έγραφε η μάσκα του και περιγράφει τον έλεγχο που του έκαναν χωρίς, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, να φορούν γάντια. «Αφού τους έδειξα την ταυτότητα, το σχετικό SMS και τον επίδεσμο που ήταν στο σημείο της φλεβοκέντησης, τους ζήτησα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου. Καταλαβαίνετε πως ένας αιμοδότης, αφού δώσει το αίμα, πρέπει να γυρίσει σπίτι του, να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια, όμως, τους εξόργισε ένα μήνυμα που είχα στη μάσκα μου και αναγράφεται “και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή”, άρχισαν τον σωματικό έλεγχο, έψαξαν την τσάντα μου σπιθαμή προς σπιθαμή, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας και να σας πω τώρα ένα γλαφυρό παράδειγμα: Χωρίς γάντια, βάλανε τα χέρια τους ακόμα και στον καπνό απ’ τα τσιγάρα μου. Κι όταν διαμαρτυρήθηκα, προφανώς δεν πήρα καμία απάντηση».

Ο άνδρας αναφέρθηκε και στην άρνηση της υπηρεσίας ένστασης να σβήσει το πρόστιμο. «Στο ψάξιμο της τσάντας βρήκαν το ενοποιητικό στοιχείο, τον Ριζοσπάστη. Άρχισαν τις ειρωνείες “στο νοσοκομείο δεν πρέπει να πηγαίνεις με τέτοια πράγματα”. Αφού μου έκοψαν το πρόστιμο, δεν με άφησαν να φύγω. Με άφησαν για μία ώρα να περιμένω όρθιος, χωρίς να δώσουν κάποια εξήγηση. Πήγα στο νοσοκομείο, βρήκα το διευθυντή της αιμοδοσίας και πήρε τηλέφωνο την υπηρεσία της ένστασης, προφανώς δεν το ακύρωσαν», κατήγγειλε.

«Άνθρωποι και ανθρωποειδή»
Το συμβάν έκανε γνωστό ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, κάνοντας λόγο για «ανθρώπους και ανθρωποειδή». «Μετά τους σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, τις χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες και τις ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανικολάου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το