Αθλητισμός

Κωπηλασία: Στη «μάχη» του Πανελληνίου πρωταθλήματος ΟΕΑ/ΝΑΒ, ΝΟΒΑ και Δημητριάς

Αρχίζει σήμερα Τετάρτη και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή στην Καστοριά το 87ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας. Η διοργάνωση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου σε μία φάση και περιλαμβάνει τις κατηγορίες ανδρών-γυναικών, ανδρών-γυναικών ελαφρών βαρών, κάτω των 23 ετών, εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων.

 Στη «μάχη» του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κωπηλασίας ρίχνονται οι σύλλογοι του Βόλου. ΟΕΑ/ΝΑΒ, ΝΟΒΑ και Δημητριάς λαμβάνουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος στη χώρα μας με σκοπό να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μετάλλια.

Τα τελευταία χρόνια ο ΟΕΑ/ΝΑΒ διαγράφει ανοδική πορεία στην κωπηλασία, με σπουδαιότερη επιτυχία την ανάδειξή του ως πολυνίκη συλλόγου το 2017, ενώ στη συνέχεια κατέκτησε υψηλές θέσεις στη γενική κατάταξη.

Στο φετινό πρωτάθλημα θα λάβει μέρος με 35 αθλητές και αθλήτριες. Την αποστολή συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος-προπονητής Σίμος Σάμιος και οι προπονήτριες Σοφία Τασιού και Όλγα Τσόγκα, που θα αγωνιστεί και ως αθλήτρια.

Ταυτόχρονα μετέχει στο κοινόβιο ανάπτυξης ο Γιώργος Γιαννάκαρος. Ο κωπηλάτης του ΟΕΑ/ΝΑΒ θα βοηθήσει στην πανελλήνια διοργάνωση μαζί με 24 ακόμη παιδιά από άλλους ομίλους, θα έρθει σε επαφή με κορυφαίους αθλητές και θα γνωρίσει περισσότερο το άθλημα που τον έχει κερδίσει.

Ο ΝΟΒΑ θα λάβει μέρος με 33 αθλητές και αθλήτριες σε 20 αγωνίσματα του προγράμματος. Την αποστολή συνοδεύει ο έφορος του τμήματος κωπηλασίας Μανώλης Μπρουσοβάνας και οι προπονητές Ευθύμης Τζούνης, Κώστας Καμμένος και Νίκος Σκιαθίτης.

Παράλληλα τις ημέρες των αγώνων θα πραγματοποιηθεί και ένα προπονητικό κοινόβιο της κατηγορίας Ανάπτυξης στο οποίο έχει επιλεγεί να συμμετάσχει και ο αθλητής του ΝΟΒΑ, Γιώργος Χιώτης.

Ο πρόεδρος του βολιώτικου ομίλου, Χαράλαμπος Τσουκαλάς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλη η αθλητική οικογένεια του ΝΟΒΑ απευθύνουν τις ευχές τους για καλή επιτυχία και διακρίσεις στους αθλητές και τις αθλήτριες του κωπηλατικού τμήματος.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα κωπηλασίας του αθλητικού φορέα «Δημητριάς» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος επισκέφθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά 14-18/7/2021.

Τους νέους αθλητές συνόδευαν ο προπονητής τους Ιωάννης Χάγιας, ο έφορος Χρήστος Χάγιας, η γραμματέας Ευγενία Φραγκούλη και το μέλος Αναστάσιος Σαλαμανίδης. Ο σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των αθλητών, για το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι, που συστηματικά καλλιεργείται στον σύλλογο και ευχήθηκε πατρικώς καλή επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το