Τοπικά

«Κόντρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού για την επιχορήγηση αθλητικών σωματείων

Σε κλίμα αντιπαράθεσης πραγματοποιήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, η συζήτηση του θέματος για την επιχορήγηση αθλητικών σωματείων- συλλόγων του Δήμου. Τελικά, μετά από έντονη αντιπαράθεση και την αποχώρηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βαγ. Χατζηκυριάκου αποφασίστηκε ομόφωνα να χρηματοδοτηθούν δράσεις των αθλητικών συλλόγων με το συνολικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Αρχικά, η πλειοψηφία ήταν ανένδοτη στην καταβολή επιχορήγησης, καθώς όπως τόνισαν δημοτικοί της σύμβουλοι «θα υπάρξει πρόβλημα με τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δεν θα εγκρίνει τα ποσά που θα αποφασιστεί να δοθούν».
Στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος επικράτησε ένταση και όπως προαναφέρθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βαγ. Χατζηκυριάκος αποχώρησε, διαφωνώντας με τη στάση της Δημοτικής Αρχής.
Τελικά, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νίκ. Τσανής, αποφασίστηκε ομόφωνα να χρηματοδοτηθούν δράσεις των αθλητικών σωματείων και συλλόγων της περιοχής με το συνολικό ποσό των 50.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 30.000 ευρώ για τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού και οι 20.000 ευρώ για τους υπόλοιπους.

Παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων
Στο μεταξύ, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού αποφασίστηκε η παραχώρηση άδειας χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου στους αναγνωρισμένους Συλλόγους.
Να αναφερθεί ότι το Δ.Σ. βάσει Νόμου μπορεί να παραχωρεί δωρεάν τη χρήση ακινήτων (αθλητικών εγκαταστάσεων) σε άλλα νομικά πρόσωπα που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα.
Στον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού παραχωρείται το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου για αγώνες και προπονήσεις της ομάδας μπάσκετ και της γυναικείας ομάδας βόλεϊ. Καθώς επίσης και το κλειστό Γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου για τις προπονήσεις της ομάδας μπάσκετ και ρυθμικής γυμναστικής.
Στο Αθλητικό Σωματείο Ακαδημίας Σκακιού και Καλαθοσφαίρισης Αλμυρού «ΤΙΤΑΝΕΣ» παραχωρείται το κλειστό γυμναστήριο για τους αγώνες και προπονήσεις της ομάδας μπάσκετ. Καθώς επίσης και το κλειστό Γυμναστήριο ΕΠΑΛ για τις προπονήσεις της ομάδας μπάσκετ.
Στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο παραχωρείται το κλειστό γυμναστήριο και το κλειστό γυμναστήριο ΕΠΑΛ για την αγωνιστική αναρρίχηση και για την αγωνιστική αντισφαίριση (τένις).
Στην Αθλητική Ένωση Ευξεινούπολης παραχωρείται το γήπεδο ποδοσφαίρου Ευξεινούπολης, για τις προπονήσεις και τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλου, αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 και το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου για τους αγώνες και προπονήσεις της ανδρικής ομάδας μπάσκετ.
Στον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο «ΑΘΛΟΣ» Αλμυρού παραχωρούνται τα γήπεδα ποδοσφαίρου Ευξεινούπολης, Πλατάνου και το Εθνικό Στάδιο του Δήμου για τους αγώνες εντός έδρας πρωταθλήματος και κυπέλου, αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 με την ισομερή κατανομή των αγώνων στα προαναφερθέντα γήπεδα.
Επίσης, θα παραχωρηθούν τα γήπεδα ποδοσφαίρου στους Αθλητικούς Συλλόγους Πλατάνου «Οι Μυρμιδόνες», «Αίαντα» Σούρπης, «Πρωτεσίλαο» Πτελεού, «Αχιλλέα» Αχιλλείου και «Ηρακλής» Αγίων Θεοδώρων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το