Τοπικά

Στις κάλπες 930 γιατροί της Μαγνησίας – Υποψήφιος εκ νέου ο νυν πρόεδρος Ευ. Τσάμης

Στις κάλπες θα προσέλθουν στις 29 Οκτωβρίου οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Ευθύμης Τσάμης θα είναι ξανά υποψήφιος.

Η γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε προχθές στο Παρκ και είχε εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα για τα πεπραγμένα της διοίκησης την τελευταία τριετία.
Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Ευθύμης Τσάμης αναφέρθηκε στις δράσεις, παρεμβάσεις αλλά και στα κύρια χαρακτηριστικά της θητείας του.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «αποτιμώντας τη θητεία μας ως Δ.Σ. δηλώνουμε ότι βασίσθηκε στην ανεξαρτησία της από κόμματα, συντεχνίες, συμφέροντα οικονομικά ή άλλα και πορεύθηκε με γνώμονα την ουσιαστική υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας και των δίκαιων συντεχνιακών συμφερόντων μας. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και υπερασπιζόμαστε ως κόρη οφθαλμού την ανεξαρτησία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, διότι έχουμε πλέον απτές αποδείξεις ότι η παρουσία του με αυτόν τον τρόπο χαίρει σεβασμού και εκτιμήσεως από φίλους και μη, ενώ έχει αναβαθμισθεί ο θεσμικός ρόλος που καλείται να επιτελέσει σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε δηλώσει απερίφραστα και στην πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ότι είμαστε απόλυτα αντίθετοι στην υποβάθμιση των Ιατρικών Συλλόγων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση της Ιατρικής Νομοθεσίας που προωθεί η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη και της ηγεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου».

Όπως δήλωσε ο ίδιος «ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας προετοιμάζεται πλέον για τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή. Βέβαια, δεν αποκλείεται οι εκλογές να μετατεθούν για μερικούς μήνες αργότερα, καθώς στο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας για την ιατρική νομοθεσία προβλέπεται να δοθεί παράταση στη θητεία των διοικητικών συμβουλίων και να γίνει τετραετής».

Παράλληλα επισήμανε πως «θέλουμε να ενεργοποιηθούν με τον σύλλογο και οι νέοι γιατροί που θα θέλουν να προσφέρουν και να πορεύονται με την κοινή λογική».
Ο συνδυασμός «Γιατροί Μαγνησίας» που συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές θα δώσει ξανά το παρών.

Ειδικότερα ο κ. Τσάμης επισήμανε πως «όλοι εμείς που συμμετείχαμε στην διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας ως παράταξη με την επωνυμία «Ιατροί Μαγνησίας» και μετά από πολύ συζήτηση και σκέψη, συνεκτιμώντας τα δεδομένα που διαμορφώνονται, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις επικείμενες εκλογές, διεκδικώντας εκ νέου την υποστήριξη των συναδέλφων, προκειμένου να συμβάλουμε στην παγίωση και βελτίωση των θετικών δεδομένων που καταφέραμε όλοι μαζί τα τελευταία χρόνια για τον Σύλλογό μας.
Οι εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας ανέρχονται στους 930, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι όλοι τους είναι ταμειακώς εντάξει για να μπορούν να συμμετάσχουν στις εκλογές.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το