Ελλάδα

Κοντονής για Ράικου: Να διευκρινίσει σε ποια συμφέροντα αναφέρεται

Να διευκρινίσει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου σε ποια συμφέροντα αναφέρεται, στην παραίτησή της, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Κοντονης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η κ. Ράικου είχε λάβει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης για την υπόθεση Novartis και ζήτησε από την εισαγγελία να αποκαλύψει ποιοι την εμπόδισαν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο κ. Κοντονής είπε μεταξύ άλλων:

– «Πού ήξερε η κ.Ράικου ότι το δημοσίευμα είναι συκοφαντικό αφού είχε δει μόνο το διαφημιστικό; Δεύτερον δεν ήταν συκοφαντικό το δημοσίευμα, αλλά η αναφορά της ανακρίτριας. Αφού το δημοσίευμα μιλά για την συγκεκριμένη καταγγελία».

– «Οι βολές προς την κυρία Ράικου δεν προέρχονται ούτε από την κυβέρνηση ούτε από κόμματα ούτε από συμφέροντα αλλά από συνάδελφο της, από μία ανακρίτρια».

«Ποια είναι τα παράκεντρα λέει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση της είναι παράκεντρο η συγκεκριμένη ανακρίτρια;»

– «Η κυρία Ράικου για την υπόθεση Novartis είχε λάβει από την κυβέρνηση την απόλυτη στήριξη. Ζητώ από την εισαγγελία να μας πει ποιοι ήταν αυτοί την εμπόδισαν στη συγκεκριμένη υπόθεση».

– «Υπάρχει κανείς που υιοθετεί τις απόψεις της κυρίας Ράικου έναντι των όσων ισχυρίζεται μια ανακρίτρια διαφθοράς;».

– «Μήπως θα πρέπει να λογοκρίνουμε τον τύπο; Αν αυτό το είχε αποκαλύψει μία εφημερίδα του δικού σας πολιτικού φάσματος τι θα λέγατε;».

– «Μήπως θα μπορούσε να διευκρινίσει η κυρία Ράικου σε ποια συμφέροντα αναφέρεται; Είναι εισαγγελικός λειτουργός έχει όλα τα όπλα που της διαθέτει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας αν εμποδίζεται στο έργο της να πράξει τα ανάλογα».

– «Οι αναφορές περί Ιφιγένειας καλύτερα να έλειπαν στην συγκεκριμένη επιστολή».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το