Ελλάδα

Βενιζέλος: Προκλητικά ανιστόρητος ο Τσίπρας -Εξεταστική στην επόμενη Βουλή για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού τον οποίο αποκάλεσε «προκλητικά παντελώς αντιστόρητο» για τις συνταγματικές διατάξεις του ν. Περί ευθύνης υπουργών εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Πρέπει να είναι ήσυχος και επαναπαυμένος ο πρωθυπουργός ότι οι ευθύνες του για την καταστροφή της οικονομίας θα εξεταστούν με άνεση» προειδοποίησε αφήνοντας να εννοηθεί σύσταση εξεταστικής επιτροπής μετά τις επόμενες εκλογές για τα πεπραγμένα της κυβέρνσησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Άκουσα τον πρωθυπουργό της χώρας να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και να εμφανίζεται παντελώς ανιστόρητος» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει άγνοια των συνταγματικών διατάξεων σχετικά με τις ευθύνες των υπουργών.

Στις διαμαρτυρίες από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος επέμεινε: «Παντελώς, προκλητικά ανιστόρητος ο Αλέξης Τσίπρας».

Οπως εξήγησε, «οι ρυθμίσεις του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών ισχύουν στη χώρα μας από το 1864. Το 2001 διπλασιάσαμε τον χρόνο παραγραφής ώστε να συμπεριληφθεί όχι μόνο η πρώτη αλλά και η δεύτερη τακτική σύνοδος της επόμενης Βουλής. Αυτό ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία, ο δε νόμος ο εκτελεστικός που έφερε ο κ. Πετσάλνικος υπερψηφίστηκε απ’ όλα τα κόμματα και από τον τότε Συνασπισμό».

Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε εκ νέου στον κ. Τσίπρα. «Πρέπει να είναι ήσυχος και επαναπαυμένος ο κ.Τσίπρας διότι με βάση τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την καταστροφή της οικονομίας και όλα όσα ακολουθούν θα εξεταστούν με άνεση από την επόμενη Βουλή».

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το