Τοπικά

Κοντά στους 2.000 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία

Ακόμη και τους 2.000 πλησιάζουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία οι οποίοι ελπίζουν να προσληφθούν ως αναπληρωτές στην ερχόμενη σχολική χρονιά.
Ήδη οι αδιόριστοι έχουν υποβάλλει στην αρμόδια πλατφόρμα του υπουργείου παιδείας τα δικαιολογητικά τους στο πλαίσιο της ανανέωσης των πινάκων με τους αναπληρωτές.
Αυτό που απομένει λοιπόν, είναι να εκδώσει το υπουργείο την πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα δηλώσουν και περιοχές στις οποίες θα ήθελαν να προσληφθούν.
Τα τελευταία χρόνια αυτές οι διαδικασίες πραγματοποιούνται τον Αύγουστο, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος, δηλαδή μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο.
Ωστόσο ήδη από τώρα οι αδιόριστοι βρίσκονται σε «αναμμένα» κάρβουνα, καθώς θέλουν να ξέρουν, αν από Σεπτέμβριο θα έχουν εργασία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αίτηση για πρόσληψη αναπληρωτή θα κάνουν περίπου 150.000 αδιόριστοι, όσοι δηλαδή είναι αυτοί που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους στον ΟΠΣΥΔ.
Ωστόσο από αυτούς περίπου το 35% αναμένεται να μπορέσει να προσληφθεί στη δημόσια εκπαίδευση την ερχόμενη σχολική χρονιά. Και αυτό προκύπτει από το γεγονός πως πέρυσι προσλήφθηκαν περίπου 50.000 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές για να καλύψουν κενά που υπήρχαν.
Αρκετοί από αυτούς προσλήφθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε είχαν μια γεμάτη χρονιά στην εκπαίδευση, αλλά άλλοι περίμεναν μερικούς μήνες ακόμη για να προσληφθούν. Πάντως ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψήφιων γίνεται πλέον όλο και πιο έντονος, καθώς οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για να μπορέσουν να ελπίζουν σε μια πρόσληψη αυξάνουν το βιογραφικό τους με μεταπτυχιακά και σεμινάρια. Πάντως συνδικαλιστές αναφέρουν πως το μυστικό στην πρόσληψη είναι να έχουν εργασιακή εμπειρία στην δημόσια εκπαίδευση που σημαίνει ότι θα πρέπει πρώτα χρόνια να πάνε να διδάξουν και σε πολύ μακρινά μέρη, ώστε να μπορέσουν να προσληφθούν από τον Σεπτέμβριο και να μην χάσουν ούτε ένα μήνα.
Κτίζοντας σταδιακά προϋπηρεσία θα μπορούν να προσλαμβάνονται κάθε χρόνο ως αναπληρωτές.
Στη Μαγνησία πέρυσι προσλήφθηκαν πάνω από 600 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές και παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση του νομού έγιναν πολλοί μόνιμοι διορισμοί.
Οι αναπληρωτές προσλαμβάνονται το Φθινόπωρο και απολύονται τον Ιούνιο, ενώ για τους δύο μήνες του καλοκαιριού πηγαίνουν στο ταμείο της ανεργίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το