Τοπικά

Κοινή δράση του δήμου Βόλου με την Αστυνομία για τη βία

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.
Την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου και κατά τις ώρες από 10:00 έως 13:00, σε συνεργασία με το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, τα στελέχη – σύμβουλοι του Ξενώνα και Αστυνομικοί των ανωτέρω Γραφείων θα είναι στη διάθεση των πολιτών για πληροφόρηση αναφορικά με τη λειτουργία και τις παροχές των υπηρεσιών που συμμετέχουν στη δράση.
Σκοπός της σύμπραξης των εμπλεκόμενων φορέων είναι η παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης του κοινού για την υποστήριξη που δύναται να παρασχεθεί στις γυναίκες θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας.
Την Παρασκευή 01/12/2023 οι πολίτες θα μπορούν να παραλάβουν ενημερωτικό υλικό και να συνομιλήσουν με τούς συμβούλους του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου και με τους Αστυνομικούς των Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας. Θα μπορούν να εκφράσουν προβληματισμούς και ανησυχίες και να ενημερωθούν σχετικά με τις δυνατότητες και ευκαιρίες που παρέχονται σε κάθε γυναίκα θύμα βίας προκειμένου να λάβει την απαραίτητη στήριξη και ενδυνάμωση για την ανάκτηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοαξίας, της αυτονομίας που χρειάζεται ώστε να απαγκιστρωθεί από την κακοποιητική σχέση και την κατάσταση που βιώνει.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 29/11/2023 στο γραφείο του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας με τα στελέχη του Ξενώνα οργανώθηκε ο συντονισμός της δράσης και επιπλέον συζητηθήκαν και άλλες μελλοντικές κοινές δράσεις στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γ.Γ.Ι.Α.Δ.) δημιούργησε και λειτουργεί Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας για τη Βία κατά των Γυναικών. Ειδικό επιστημονικό προσωπικό συμβούλων εξειδικευμένων στην προσέγγιση των γυναικών με την οπτική του φύλου, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πληροφόρησης, συμβουλευτικής και φιλοξενίας στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης.
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου, συνιστά δομή του Δήμου Βόλου, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020». Λειτουργεί και δραστηριοποιείται στην πόλη μας από τις 24 Σεπτεμβρίου 2013 και βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την υποστήριξη των γυναικών και των παιδιών τους, βασιζόμενος στις αρχές που ορίζει η Η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γ.Γ.Ι.Α.Δ.).
Η διεύθυνση και το τηλέφωνο του Ξενώνα παραμένουν απόρρητα για λόγους ασφαλείας των φιλοξενουμένων γυναικών και των παιδιών τους. Για τυχόν ερωτήσεις ή διευκρινήσεις, υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με email στο [email protected]

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το