Τοπικά

Κλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο – Συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη στον Βόλο

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους σωματεία και φορείς της Μαγνησίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής και προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιουνίου στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στο κέντρο του Βόλου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι των σωματείων τόνισαν ότι με την πανελλαδική πανεργατική απεργία της 10ης Ιουνίου το μήνυμα ενάντια στο νομοσχέδιο ακούστηκε δυνατά. «Η μόνη θέση που ταιριάζει στο νομοσχέδιο –έκτρωμα της κυβέρνησης είναι το καλάθι των αχρήστων» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου, σημειώνοντας ότι με την επιτυχία της απεργίας, οι εργαζόμενοι απέδειξαν πως δεν περνάει η προπαγάνδα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ πως το νομοσχέδιο δήθεν βελτιώνεται, ότι μπορεί να εξωραϊστεί η βαρβαρότητα που φέρνει, τα απλήρωτα 13ωρα και η κατάργηση του 8ωρου. «Την ίδια προπαγάνδα επαναλαμβάνει και το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου που στηρίζει την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ» ανέφερε ο κ. Στεργίου. Επισήμανε ακόμη πως τώρα που έφτασε η ώρα της κλιμάκωσης του αγώνα η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και το προεδρείο του ΕΚΒ δεν κάνουν τίποτα και πως αρνούνται να προκηρύξουν απεργία μπροστά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Σημειώνεται ότι για την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.

«Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για άλλη μία φορά ξεπουλά την πάλη όλων των εργαζομένων, στηρίζοντας στην ουσία την κυβερνητική πολιτική και τις επιδιώκεις των εργοδοτών» ανέφεραν σήμερα οι εκπρόσωποι των σωματείων.
Κάλεσαν επίσης σε συμμετοχή και στη μηχανοκίνητη πορεία που θα γίνει στις γειτονιές του Βόλου την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η πορεία θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το