Τοπικά

Κοινωνική ευαισθησία για ανήμπορο άνδρα στον Βόλο – Ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών

Ταλαιπωρημένος, ανήμπορος και με προβλήματα, κάθε πρωί βρίσκεται απέναντι από την πλατεία Πανεπιστημίου σε σκαλιά έξω από σούπερ μάρκετ, αλλά αξιοπρεπής, όπως τονίζεται, αφού ποτέ δεν τον έχουν δει να απλώνει το χέρι για να ζητιανέψει. Ο λόγος για μεγάλης ηλικίας άτομο, ξένης υπηκοότητας, μάλλον Βούλγαρος, όπως λένε άνθρωποι, που τον βλέπουν κάθε πρωί στο ίδιο σημείο να περιμένει, ο οποίος δεν μιλά καθόλου ελληνικά.

Άτομα που τον βλέπουν χειμώνα-καλοκαίρι στο ίδιο σημείο ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών για να τον περιθάλψουν και να του δώσουν μία στέγη, ενώ μία κυρία όποτε μπορεί του δίνει ένα πιάτο φαγητό.

Όπως η ίδια αναφέρει, ο άνθρωπος αυτός είναι αξιοπρεπής, δεν τον έχει δει ποτέ να ζητιανεύει, παρά μόνο όποιος επιθυμεί αφήνει τον οβολό του σε ένα πλαστικό ποτήρι που έχει δίπλα του, ενώ σημειώνει ότι έχει πρόβλημα στο χέρι, μάλλον αναπηρία, και σέρνει το ένα του το πόδι όταν περπατάει.

Η εικόνα του ταλαιπωρημένου και ανήμπορου ανθρώπου τα λέει όλα τονίζει η ίδια, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο ένα του το πόδι φαίνονται η λάμα και βίδες που του έχουν τοποθετηθεί άγνωστο από ποιον.

Η κυρία που απευθύνθηκε στη «Θ», δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του και ζητεί αν μπορεί να γίνει κάτι με τον ηλικιωμένο άνθρωπο, ενώ ρωτά αν μπορούν οι κοινωνικές υπηρεσίες να παρέμβουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το