Τοπικά

Κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην παραγωγή μήλων του Ανατολικού Πηλίου ζητεί ο Χρ. Μπουκώρος 

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, επισημαίνοντας τις μεγάλες ζημιές που υπέστη η παραγωγή μήλων στο Ανατολικό Πήλιο μετά τους πρόσφατους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν την περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον υπουργό να μεριμνήσει για την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, με σκοπό την αντιμετώπιση των μεγάλων ζημιών που υπέστη η φετινή παραγωγή μήλων, η οποία αποτελεί μονοκαλλιέργεια για την περιοχή και στην οποία στηρίζεται το εισόδημα των περισσοτέρων καλλιεργητών των περιοχών Ζαγοράς, Μακρυρράχης και Πουρίου.

Πιο αναλυτικά στην επιστολή του Χρήστου Μπουκώρου αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για το εισόδημα των αγροτών, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την πρόσφατη ζημιά στην παραγωγή μήλων στο Ανατολικό Πήλιο.
Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021, ισχυροί άνεμοι έπληξαν τις περιοχές Ζαγοράς, Μακρυρράχης και Πουρίου, καταστρέφοντας ένα πολύ μεγάλο μέρος της παραγωγής. Σύμφωνα μάλιστα με καλλιεργητές και μέλη των αγροτικών συλλόγων της περιοχής, οι ζημιές που σημειώθηκαν μόλις δεκαπέντε ημέρες πριν τη συγκομιδή των καρπών, αγγίζουν περίπου το 80% της φετινής παραγωγής μήλων.
Αξίζει δε να επισημανθεί ότι τα μήλα αποτελούν μονοκαλλιέργεια για την ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, αποτελώντας το βασικό αγροτικό προϊόν στο οποίο στηρίζεται το εισόδημα των περισσοτέρων καλλιεργητών της Ζαγοράς, Μακρυρράχης και Πουρίου.
Για τους ανωτέρω λόγους, θα σας παρακαλούσα, κύριε υπουργέ να επιληφθείτε του ζητήματος της αντιμετώπισης της καταστροφής στην παραγωγή μήλων, ώστε να κινητοποιηθούν άμεσα οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.
Γνωρίζω πολύ καλά το φόρτο εργασίας των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, λόγω του παγετού της περασμένης άνοιξης, αλλά κυρίως κατά το τελευταίο διάστημα μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας και ένα πολύ σημαντικό μέρος αγροτικών περιοχών.
Είμαι βέβαιος όμως, ότι θα μεριμνήσετε όπως είναι απαραίτητο, ώστε ο ΕΛΓΑ να επιληφθεί και των σημαντικών ζημιών στην παραγωγή μήλων του Ανατολικού Πηλίου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το