Ελλάδα

Κίναρος: Βίντεο με την Πολεμική Αεροπορία να δίνει τρόφιμα στην κυρά Ρηνιώ

Tο μεσημέρι της Παρασκευής απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας με προορισμό την Κίναρο και την κυρα-Ρηνιώ, που είναι η μοναδική κάτοικος στο νησί. Οι άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας, με δεδομένη τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην Κίναρο, έδωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην ηλικιωμένη που ζει στο νησί. Επιπλέον, όπως αναφέρουν από τις Ενοπλες Δυνάμεις, οι άνδρες που προσγειώθηκαν στο μικρό νησί και συνάντησαν την κυρα-Ρηνιώ, επιχείρησαν να αποκαταστήσουν και τη βλάβη στην ηλεκτροδότηση στο σπίτι της.

Βίντεο: Η άφιξη του ελικοπτέρου στην Κίναρο
Το πρωί του Σαββάτου, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η επιχείρηση στην Κίναρο. Αρχικά, το ελικόπτερο άφησε έναν σάκο με τρόφιμα χωρίς να προσγειωθεί, ενώ στη συνέχεια φαίνεται πως ο χειριστής του βρήκε κατάλληλο σημείο για να προσγειώσει με ασφάλεια το ελικόπτερο. Μάλιστα, στο βίντεο εμφανίζονται οι τρεις άνδρες του ελικοπτέρου να φωτογραφίζονται με την κυρα-Ρηνιώ.

Εψαχναν την κυρία Ρηνιώ σε όλο το νησί
Η κακοκαιρία που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στην ηλεκτροδότηση και στο σύστημα επικοινωνίας με την Κίναρο. Αυτό έκανε την οικογένεια της ηλικιωμένης να ανησυχήσει, καθώς δεν μπορούσε να την εντοπίσει από τη Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου. Ευτυχώς, την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου ένα ελικόπτερο απογειώθηκε από τη Ρόδο και την εντόπισε καλά στην υγεία της.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το