Τοπικά

Κεραυνός προκάλεσε βλάβες σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές του 2ου Νηπιαγωγείου Αγριάς

Ζημιές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του 2ου Νηπιαγωγείου Αγριάς προκλήθηκαν από κεραυνό που έπεσε προχθές στην περιοχή, μέρα με συνεχή βροχόπτωση. Παράλληλα στο σχολείο δεν υπήρχε τηλεφωνική σύνδεση ούτε σύνδεση με το ίντερνετ.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων δύο ημερών άφησαν το αποτύπωμά τους και στη σχολική ζωή της περιοχής. Ειδικότερα, όπως τόνισε ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος, «ενημερωθήκαμε από τους εκπαιδευτικούς του 2ου Νηπιαγωγείου Αγριάς ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που χρησιμοποιούνται για τη διδασκαλία δεν λειτουργούσαν, ενώ το ίδιο συνέβαινε με το τηλέφωνο, αλλά και το ίντερνετ. Τελικά διαπιστώθηκε πως η ζημιά προκλήθηκε από κεραυνό που έπεσε στην περιοχή, ημέρα κατά την οποία έβρεχε πάρα πολύ, και προξένησε ζημιά και στους υπολογιστές. Το σχολείο επικοινώνησε με τον Δήμο, ενώ και εμείς στείλαμε στο Νηπιαγωγείο τον αρμόδιο υπάλληλο που έχουμε για τα θέματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών».
Πάντως τα μαθήματα διεξήχθησαν χθες κανονικά στο Νηπιαγωγείο.
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές χρησιμοποιούνται στο Νηπιαγωγείο για τα πρώτα βήματα της προσέγγισης των νηπίων και προνηπίων με τον κόσμο της πληροφορικής.

Εργασίες στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου
Σε εξέλιξη είναι εργασίες στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου Βόλου για την αντιμετώπιση του ζητήματος με τα λιμνάζοντα νερά. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιώτης Μανδράκης σημείωσε πως «εδώ και λίγα χρόνια αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα στον αύλειο χώρο, όπου λόγω της μη παροχέτευσης τα νερά της βροχής παραμένουν και λιμνάζουν. Αυτό προκαλεί προβλήματα, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού για τους μαθητές. Είχαμε ενημερώσει τον Δήμο εδώ και περίπου δύο χρόνια για το πρόβλημα, ο οποίος τελικά βρήκε τα κονδύλια και οι εργασίες ξεκίνησαν. Βέβαια θα ήταν καλύτερα αυτές οι εργασίες να διεξάγονταν το καλοκαίρι που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν, ενώ δεν γίνονται και μαθήματα. Πλέον οι αρμόδιοι προσπαθούν να ανοίξουν ένα νέο φρεάτιο για να γίνεται η παροχέτευση. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι με τη λήξη των εργασιών θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα λιμνάζοντα νερά στον αύλειο χώρο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το