Ελλάδα

Κεραυνοί Ζωής κατά Λαγκάρντ και Τουσκ -Επέπληξε δημοσιογράφο του Channel 4

konstantopoulou

Άστραψε και βρόντηξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο βρετανικό Channel 4.

Η πρόεδρος της Βουλής φρόντισε να δώσει απαντήσεις τόσο στην Κριστίν Λαγκάρντ όσο και στον Ντόναλντ Τουσκ για τις πρόσφατες δηλώσεις.

Οταν η κ. Κωνσταντοπούλου ρωτήθηκε για τη δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι «είναι ώρα να συζητήσουν οι “ενήλικες”», έκανε λόγο για «προβληματική δήλωση», τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ανήλικος που θα πρέπει να υπακούει κυβερνήσεις ως ενήλικες».

Από τα βέλη της κ. Κωνσταντοπούλου δεν γλίτωσε και ο Ντόναλτ Τουσκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος μίλησε για «chicken game», με την πρόεδρο της Βουλής να λέει: «Θα συμβούλευα όλους να μην κάνουν σαν να πρόκειται για παιχνίδι, γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία». Επίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι «το χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο και ζήτησε ειλικρινή διάλογο χωρίς εκβιασμούς».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η άλλη πλευρά πιστεύει ότι η Ευρώπη εκβιάζεται από την Ελλάδα με τις αναφορές για τις συνέπειες από ένα Grexit, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι «δεν θα πρέπει να θεωρείται εκβιασμός η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών της να επιλέξουν μια διαφορετική πολιτική».

Τέλος, την έντονη δυσαρέσκειά της προκάλεσε η ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία. «Πώς νιώθεται ως δικηγόρος που υπερασπίζετε τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον πρωθυπουργό σας, ο οποίος κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν, λέγοντας ότι δεν φοβάται να αναζητήσει νέες θάλασσες και νέα λιμάνια;», ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Με συγχωρείτε, αλλά πιστεύω ότι κάνετε ερωτήσεις που περιλαμβάνουν απαντήσεις οι οποίες με τη σειρά τους βασικά οδηγούν σε ορισμένα συμπεράσματα. Και εγώ δεν θα ήθελα μπω σε αυτό το είδος της απόρριψης προειλημμένων απαντήσεων που περιλαμβάνονται σε ερωτήσεις», απάντησε η πρόεδρος της Βουλής.

Οταν ο δημοσιογράφος επέμεινε, «είδαμε τον κ. Τσίπρα στη Ρωσία. Πιστεύετε ότι η Ρωσία έχει απάντηση στο πρόβλημα της Ελλάδας;», η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Πιστεύω ότι η ερώτηση δεν είναι ποιος έχει απαντήσεις για τα προβλήματα της Ελλάδας. Η αληθινή ερώτηση είναι κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση θα ανταποκριθεί στην ευθύνη της για να λύσει ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό».

zoe-channel-4

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το