Κόσμος

Κέιτ Μίντλετον: Εκτοξεύθηκε η επισκεψιμότητα σε βρετανικά site ενημέρωσης για καρκίνο μετά την ανακοίνωσή της

Στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα ότι ο καρκίνος δεν είναι ταμπού και πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον παραδέχτηκε την Παρασκευή σε βίντεο ότι έχει καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, παρακινώντας τους πολίτες να ενημερωθούν για την ασθένεια μέσω των φιλανθρωπικών οργανώσεων και του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS).

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι ακόλουθοι στα sociale media εξέφρασαν εντονότατο ενδιαφέρον για τα συμπτώματα και τον τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου, με αφορμή τη σχετική ανακοίνωση της συζύγου του βασιλικού θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ, καταφεύγοντας στο Διαδίκτυο.

Λίγες ώρες αφότου η 49χρονη Κέιτ Μίντλετον υποστήριξε ότι έχει καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, πενταπλασιάστηκαν οι επισκέψεις σε ιστοσελίδες που αφορούν την ασθένεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS), όπως και σε φιλανθρωπικούς ιστότοπους, όπως το ερευνητικό ινστιτούτο «Cancer Research UK».

 

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι, ένα 24ωρο μετά το συγκινητικό βίντεο που κυκλοφόρησε το βράδυ της Παρασκευής με την πριγκίπισσα της Ουαλίας να υποστηρίζει ότι υποβάλλεται σε αντικαρκινική θεραπεία, υπήρξαν 2.840 επισκέψεις στον ιστότοπο του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), αύξηση κατά 373% σε σχέση με την ίδια περίοδο την προηγούμενη εβδομάδα.

Κλείσιμο
«Περίπου 4.172 άτομα – δηλαδή ένας ακόλουθος στα social media κάθε τρία δευτερόλεπτα – κοίταξαν την σχετική ιστοσελίδα που αναφέρεται στα συμπτώματα του καρκίνου, τρεις ώρες μετά το ηχογραφημένο τηλεοπτικό μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον. Μία εβδομάδα νωρίτερα, η σχετική ιστοσελίδα είχε 1.922 επισκέψεις το ίδιο χρονικό διάστημα», σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, το ερευνητικό αντικαρκινικό ινστιτούτο στη Βρετανία «Cancer Research UK» δέχτηκε χθες πάνω από 200.000 επισκέπτες στην ιστοσελίδα του. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό επισκεψιμότητας για Σαββατοκύριακο από την εποχή της πανδημίας της νόσου Covid, τον Μάρτιο του 2020.

Η Μισέλ Μίτσελ, διευθύνουσα σύμβουλος της Cancer Research UK, δήλωσε ότι την ημέρα που η Κέιτ έσπασε τη σιωπή της δηλώνοντας ότι έχει καρκίνο (Παρασκευή), η επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο αυξήθηκε πάνω από 15%. «Αυτά τα στοιχεία δείχνουν πώς οι περιπτώσεις καρκίνου σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ μπορούν να λειτουργήσουν ως προτροπή ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα ή να σκεφτούν για την υγεία τους. Αν οι άνθρωποι εντοπίσουν κάτι που δεν είναι φυσιολογικό για αυτούς ή δεν υποχωρεί, τότε θα πρέπει να απευθυνθούν στον γιατρό τους. Ο εντοπισμός του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο σημαίνει ότι η θεραπεία είναι πιο πιθανό να είναι επιτυχής», τόνισε η CEO της Cancer Research UK.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πίτερ Τζόνσον, κλινικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος της Βρετανίας (NHS) θεωρεί ότι, η διάγνωση του καρκίνου μπορεί να είναι αποθαρρυντική καθώς ανατρέπεται η ζωή των ασθενών, γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο για πολλούς να μιλήσουν γι΄αυτό, ωστόσο, η πριγκίπισσα της Ουαλίας παραδέχθηκε με θάρρος το πρόβλημά της βοηθώντας και άλλους να κάνουν το ίδιο. «Τις τελευταίες ώρες, έχουμε δει μια απότομη αύξηση στους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας σχετικά με τα συμπτώματα της ασθένειας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συζήτηση για τον καρκίνο σώζει ζωές εάν ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κινητοποιηθούν νωρίτερα εάν βλέπουν ότι κάτι δεν πάει καλά», επισημαίνει ο καθηγητής Τζόνσον.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το