Τοπικά

Κείμενο – έκκληση για σταμάτημα του πολέμου στην Παλαιστίνη από το Μέρα25 Μαγνησίας

Το Μέρα25 Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ο Παλαιστινιακός λαός βρίσκεται επί 75 χρόνια υπό μια συνεχή κατάσταση ομηρίας και κατοχής. Συνεχείς είναι οι παραβιάσεις, του κράτους του Ισραήλ έναντι του λαού της Παλαιστίνης, σε σχέση με την τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου καθώς και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά τα δικαιώματα των λαών για ειρηνική συνύπαρξη. Από το 1948, ο Παλαιστινιακός λαός παρακολουθεί την υφαρπαγή της πατρογονικής του γης, στην οποία βρισκόταν επί χιλιάδων ετών, την κατάληψη αυτών των εδαφών από τους Ισραηλινούς έποικους και την αναγκαστική μετανάστευσή του σε άλλες χώρες προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει από τις δολοφονικές επιθέσεις που υφίστατο από το κράτος του Ισραήλ. Ο λαός της Παλαιστίνης βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια υπό συνθήκες απαρχάιντ από το Ισραήλ ενώ οι φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι, αυτή τη στιγμή, ανέρχονται σε αριθμούς άνω των 5.000 ατόμων. Από την άλλη μεριά, ο αριθμός των ατόμων που έχουν εκτοπιστεί και μεταναστεύσει ανέρχεται σε πάνω από 7 εκατομμύρια. Κατ’ αυτή την έννοια θεωρούμε ότι υλοποιείται το σχέδιο του σιωνιστικού κινήματος για εκκένωση της Παλαιστίνης με γενοκτονία των Παλαιστινίων προκειμένου να επικρατήσει στην περιοχή.

 

Οι συνεχείς προσπάθειες για ειρήνευση στην περιοχή εντέλει πέφτουν στο κενό αντιμετωπίζοντας ένα Ισραηλινό αδιάλλακτο κράτος που έχοντας ως τελικό στόχο την “εξαφάνιση” όλων των Παλαιστινίων δεν υποκύπτει σε καμία πίεση για παραχώρηση δικαιωμάτων στον Παλαιστινιακό λαό και διασφάλιση όρων αξιοπρεπούς και ασφαλής διαβίωσης. Από την άλλη μεριά, δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τον ρόλο της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, απείχε από το ψήφισμα της Ιορδανίας για άμεση εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο εγκρίθηκε από το σύνολο σχεδόν των κρατών μελών και κατέδειξε με αυτό τον τρόπο την πλήρη σύμπλευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα Αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα.

Για όλα τα παραπάνω, ως Μέρα25 Μαγνησίας, δηλώνουμε απερίφραστα τη στήριξη συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα που δίνει όλα αυτά τα χρόνια. Στεκόμαστε στο πλευρό και στηρίζουμε όλους τους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, που διαδηλώνουν υπέρ μιας δίκαιης λύσης στο ζήτημα του Παλαιστινιακού. Ζητούμε άμεση ειρήνευση στην περιοχή και άμεση επιστροφή των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής και του παράνομου εποικισμού.

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη.

Μέρα25 Μαγνησίας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το