Τοπικά

Το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων υποδέχεται το καλοκαίρι με εκδηλώσεις για τα παιδιά

ekdiloseis kdap ampelokipon

Με τη λήξη του χειμερινού προγράμματος, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αμπελοκήπων, διοργανώνει τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις. Σημειώνεται ότι το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ε.Ε. στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η ΕΕΤΑΑ και ανάδοχος του έργου είναι η Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ., της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου.
Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, από σήμερα Δευτέρα 06/06/2016 ως και την Πέμπτη 09/06/2016 λειτουργεί έκθεση των έργων των παιδιών στον χώρο του Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων (Νικαίας & Ζέρβα, Νέα Ιωνία, τηλ. επικοινωνίας: 2421091316). Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι τα πρωινά 10:00 – 13:00 και τα απογεύματα 17:00 – 20:00.
Την Δευτέρα 13/06/2016 και ώρα 18:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η καλοκαιρινή εκδήλωση με θέμα «Ήταν ένα μικρό καράβι…». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία Νικαίας & Ζέρβα, όπου στεγάζεται το Κ.Δ.Α.Π.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αμπελοκήπων, αποτελεί η ύπαρξη ενός χώρου, που θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους, τα κατάλληλα ερεθίσματα και τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν, να ανακαλύψουν και να εκφραστούν μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες και δημιουργικά εργαστήρια.
Κύριο μέλημα των παιδαγωγών του Κ.Δ.Α.Π. αποτελεί η ασφαλής απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους και να πυροδοτήσουν τη δημιουργική τους διάθεση. Μέσα σε πνεύμα επικοινωνίας, σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες και με σεβασμό στις ατομικές ιδιαιτερότητες τα παιδιά καλλιεργούν κοινωνικές και ατομικές δεξιότητες, αναπτύσσουν φιλικούς δεσμούς μεταξύ τους και συμβιώνουν αρμονικά, αποτελώντας ένα ποικιλόμορφο, ενιαίο και δημιουργικό σύνολο. Το Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων πραγματοποιεί επισκέψεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, βιωματικά σεμινάρια για παιδιά και γονείς κι εξωτερικές δράσεις σε συνεργασία με φορείς (εκδοτικούς οίκους, συλλόγους, πανεπιστήμιο, γερμανικό ινστιτούτο κ.λ.π.).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το