Τοπικά

Κατασκευή νέας γέφυρας στο Πλατανόρεμα – Στην περιοχή καθημερινά μετακινούνται εκατοντάδες άτομα

Κλιμάκιο τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας μαζί με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας επισκέφθηκαν χθες το πρωί τον Αλμυρό στο πλαίσιο του έργου που αναμένεται να υλοποιηθεί και αφορά την κατασκευή νέας γέφυρας στο Πλατανόρεμα.
Το έργο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς την συγκεκριμένη γέφυρα που είναι ένα δύσκολο σημείο, διασχίζουν καθημερινά 1.000 εργαζόμενοι, προμηθευτές και άλλοι συνεργάτες των εργοστασίων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανική ζώνη.
Η σύμβαση για την κατασκευή της γέφυρας Πλατανορέματος στον Αλμυρό, ενός έργου προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, υπογράφηκε πριν μερικές ημέρες μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και αναδόχου εταιρείας.

Πρόκειται για ένα έργο σημαντικό, που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και διασφαλίζει την ασφαλή μετακίνησή τους, δήλωσε ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, επισημαίνοντας ότι «δίνει ένα θετικό μήνυμα στην επιχειρηματικότητα για την ασφαλή μετακίνηση των εμπορευμάτων. Η υπάρχουσα γέφυρα είναι στενή χαμηλή και δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα. Η νέα γέφυρα αποτελεί συγχρόνως έργο οδικό και αντιπλημμυρικό. Θα καθαιρεθεί η παλιά και θα κατασκευαστεί μία καινούργια γέφυρα μήκους 30 μέτρων και πλάτους 10 μέτρων, με πεζοδρόμια ένθεν και ένθεν». Επιπλέον ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι θα γίνει ασφαλτόστρωση και συντήρηση του δρόμου ο οποίος περνά από Αργιλοχώρι και φθάνει στον Ανθότοπο.

Ο δήμαρχος Aλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης επισήμανε πως χθες «μετέβη στην περιοχή κλιμάκιο από τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Μαγνησίας και τους εκπροσώπους της ανάδοχου εταιρείας και του εργοστασίου της SOVEL και συζητήσαμε για το έργο της κατασκευής νέας γέφυρας στο Πλατανόρεμα. Το έργο είναι πολύ σημαντικό, γιατί βελτιώνονται οι συνθήκες οδικής πρόσβασης για 1000 εργαζόμενους, προμηθευτές και άλλους πολίτες που καθημερινά χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη υποδομή για να μεταβούν στα εργοστάσια της βιομηχανικής ζώνης. Με πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και της αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη έγινε πέρυσι και ασφαλτόστρωση του δρόμου μήκους 3,5 χιλιομέτρων».

Στο μεταξύ υψηλή επισκεψιμότητα παρουσιάζει και φέτος το παζάρι του Αλμυρού που ξεκίνησε προχθές και θα τελειώσει στις 30 Αυγούστου.
Όπως ανέφερε ο κ. Εσερίδης «οι παράγκες των μικροπωλητών ανέρχονται στις 500 ενδεικτικό ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια πανελλαδικά. Υπάρχουν πολλοί επισκέπτες και οι επαγγελματίες είναι ευχαριστημένοι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το