Τοπικά

Εξοπλισμός 3,3 εκατομμυρίων ευρώ στο Νοσοκομείο Βόλου

Έργα αξίας 3,3 εκατομμυρίων ευρώ υλοποιούνται στο Νοσοκομείο Βόλου με τις πηγές χρηματοδότησης να προέρχονται από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα διαθέσιμα του υπουργείου Υγείας.
Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που μέσα στους επόμενους θα εγκατασταθεί στο «Αχιλλοπούλειο», θα μεταβάλει σημαντικά προς το καλύτερο τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς και θα παραπέμπει σε ένα τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.
Η αρχή έγινε πριν τρεις ημέρες με την έγκριση συμβασιοποίησης του έργου της ψηφιακής αίθουσας χειρουργείου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 470.000 ευρώ που εντάσσεται στον συνολικό προϋπολογισμό των 2.100.000 ευρώ που προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου εκτιμά ότι σε δύο μήνες θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η ψηφιακή αίθουσα, καθώς απαιτούνται κάποιες παρεμβάσεις.
Ένα πολύ σπουδαίο έργο, το οποίο έχει χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017, είναι ο νέος μαγνητικός τομογράφος. Η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος τελειώνει στις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα προκύψει η ανάδοχη εταιρεία. Η εκτίμηση της διοίκησης είναι πως ο νέος μαγνητικός τομογράφος θα εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο στο τέλος του χρόνου. Ο μαγνητικός τομογράφος θα δώσει νέα πνοή στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου κατακυρώθηκε και ο διαγωνισμός για τον υπέρηχο ακτινολογικού που έχει προκύψει ανάδοχος. Ο εξοπλισμός είναι φορητός και αναμένεται πολύ σύντομα να βρίσκεται στο Νοσοκομείο. Επίσης στην φάση κατακύρωσης είναι και ο διαγωνισμός για τον ψηφιακό ακτινολογικό εξοπλισμό, μια διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο. Και τα δύο αυτά έργα που σχετίζονται με τον ακτινολογικό, έχουν προϋπολογισμό κοντά στα 380.000 ευρώ και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
Ακόμη μέσω του ΕΣΠΑ θα γίνει και η προμήθεια αναπνευστήρων για τη ΜΕΘ βαρέως τύπου και άλλου εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, ενώ από τα διαθέσιμα του υπουργείου θα γίνει η προμήθεια χειρουργικών και ορθοπεδικών εργαλείων αξίας 250.000 ευρώ.

Το Νοσοκομείο έλαβε πριν μερικές ημέρες από την Περιφέρεια την έγκριση για την διακήρυξη του στεφανιογράφου αξίας 670.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγες εβδομάδες θα βγει η προκήρυξη με τις εκτιμήσεις της διοίκησης να αναφέρουν πως στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχει γίνει η τοποθέτησή του στο Νοσοκομείο που θα ενισχύσουν το έργο της Καρδιολογικής.
Όλα αυτά φανερώνουν πως το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικό για την μετεξέλιξη και αναβάθμιση του «Αχιλλοπούλειου» από την άποψη των υποδομών και του εξοπλισμού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το