Τοπικά

Kαταγγέλλουν έλλειψη μέριμνας για τη σίτιση πυροσβεστών που μετακινήθηκαν στην Αλόννησο

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, με επιστολή της στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ζητεί την παρέμβασή τους ώστε να καλύπτεται με επάρκεια η σίτιση και διαμονή σε κατάλληλα καταλύματα με ευθύνη της υπηρεσίας, όλων των πυροσβεστών που μετακινούνται για εκτέλεση υπηρεσίας σε άλλες περιοχές, καθώς και όσων επιχειρούν σε συμβάντα. Όπως αναφέρει στην επιστολή της την Τρίτη 20/7/2021 δόθηκε εντολή σε δύο πυροσβέστες να μεταβούν με πυροσβεστικό όχημα από την Π.Υ. Καλαμπάκας στο νησί της Αλοννήσου, προκειμένου να εκτελέσουν 24ωρη υπηρεσία περιπολικού λόγω ότι την επόμενη μέρα ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς για την συγκεκριμένη περιοχή ήταν υψηλός κατηγορίας τέσσερα.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Σύμφωνα με πληροφορίες, παρασχέθηκε κατάλυμα στους συναδέλφους για την διαμονή τους, όμως δεν υπήρξε σχετική μέριμνα για την σίτισή τους από την στιγμή που έφτασαν στο νησί, μετά από ένα πολύωρο ταξίδι, έως και την αποχώρησή τους από αυτό την επόμενη ημέρα. Το αποτέλεσμα ήταν οι συνάδελφοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούν φαγητό και νερό.
Οι πολύωρες μετακινήσεις προσωπικού από νομό σε νομό ή από περιφέρεια σε άλλη περιφέρεια για εκτέλεση υπηρεσίας περιπολικού ή για κατάσβεση πυρκαγιών, καταδεικνύει την γύμνια του Π.Σ. από τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και τον τρόπο τον οποίο έχει επιλέξει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να καλύψει αυτές τις ελλείψεις.
Ένα προσωπικό το οποίο δεν φτάνει που βρίσκεται συνεχώς σε διαρκή κίνηση, χωρίς ωράριο, χωρίς εξασφάλιση του ελεύθερου χρόνου του, μακριά από οικογένειες και παιδιά, να βάζει το χέρι στην τσέπη γιατί η υπηρεσία του δεν χορηγεί τα αυτονόητα, φαγητό και νερό, κατά την διάρκεια εκτέλεσης της αποστολής του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το