Τοπικά

Καταδίκη 53χρονου γιατί οδηγούσε μεθυσμένος στο κέντρο του Βόλου

Χαμός πάλι χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με τις υποθέσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Επί συνόλου 44 υποθέσεων που ήταν στο πινάκιο του Μονομελούς, τις παραβιάσεις του ΚΟΚ αφορούσαν οι 22 , εκ των οποίων οι 20 περίπου καταδικαστικές και μάλιστα οι περισσότερες για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Σε μία μάλιστα υπόθεση για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, φέρεται να σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ δικηγόρου και προέδρου του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να κριθεί ένοχος χωρίς υπεράσπιση και να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, όπου η δικηγόρος αναμένεται να καταθέσει αναφορά.
Εξάλλου το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο χθες έναν 53χρονο Βολιώτη οδηγό, που συνελήφθη προχθές τη νύχτα στο κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς της Τροχαίας, επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

Ο 53χρονος, που οδηγούσε αυτοκίνητο, υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και διαπιστώθηκε πως είχε καταναλώσει αλκοόλ σε ποσοστό 1,58mg/l στην πρώτη και 1,73mg/l στη δεύτερη μέτρηση. Το Αυτόφωρο του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για τρεις μήνες. Ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε στην απολογία του ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στο στομάχι του και ότι παίρνει χάπια, γι’ αυτό δεν πίνει.
Εξ άλλου, συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν Βολιώτη, καθώς τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής και της φθοράς ξένης περιουσίας. Το περιστατικό είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2017 και ο κατηγορούμενος, που ήταν απών χθες, φέρεται να είχε εξυβρίσει, απειλήσει και να προκαλέσει φθορές σε μοτοσικλέτα ενός άλλου Έλληνα, με το αιτιολογικό ότι ο γιός του δεν του έδινε εργασία…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το