Τοπικά

Προφυλακίστηκε ο Σομαλός που πωλούσε διαβατήρια στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βόλου και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Υπηρεσίας, ο 24χρονος Σομαλός, που είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου την Τετάρτη, καθώς επιχείρησε να πουλήσει πλαστά διαβατήρια σε δύο συμπατριώτες του, που ήθελαν να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας.
Στους δύο άλλους Σομαλούς, 19 και 22 ετών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο 24χρονος που προφυλακίστηκε, φέρεται να δήλωσε πως δεν γνώριζε πως τα διαβατήρια ήταν πλαστά και πως χάρηκε, όταν είδε τους δύο συμπατριώτες του… Πάνω του πάντως φέρεται να βρέθηκαν οι φωτογραφίες των διαβατηρίων των δύο άλλων Σομαλών.Ο 19χρονος και ο 22χρονος, που αφέθηκαν ελεύθεροι, φέρεται να έπεσαν σε αντιφάσεις στις απολογίες τους.

Ο 24χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, γιατί επιχείρησε να κερδοσκοπήσει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολύνει την παράνομη έξοδο από τη χώρα των δύο συμπατριωτών του, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος. Και οι τρεις ήθελαν να ταξιδέψουν με αεροπορική εταιρεία για τις Βρυξέλλες την Τετάρτη το πρωί από τον κρατικό αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αλμυρού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον έναν ο 24χρονος φέρεται να ζήτησε το ποσό των 2.000 ευρώ, για να του πουλήσει το πλαστό διαβατήριο, από τον άλλον δε 535 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το