Ελλάδα

Καταδικάστηκαν οι «ληστές με το σίδερο» – Από 3 έως 25 χρόνια

Σε 25 χρόνια ποινή κάθειρξης καταδικάστηκαν οι 5 από τους 7 κατηγορουμένους που κάθονταν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σωρεία κλοπών και 3 ληστείες, μεταξύ των οποίων και σε βάρος ηλικιωμένης που την έκαψαν με το σίδερο για να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα τα χρήματα.
Ποινή φυλάκισης 3 χρόνων επέβαλε το δικαστήριο στους υπόλοιπους δύο κατηγορούμενους, τους οποίους έκρινε ένοχους μόνο για το αδίκημα της συμμορίας.Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε εισηγηθεί να κριθούν ένοχοι οι 6 από τους 8 κατηγορουμένους (ο τελευταίος φυγοδικεί) για σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας, ληστείες, συμμορία και ναρκωτικά.

“Οι 6 από τους 8 πραγματοποίησαν 32 περιπτώσεις κλοπών και 3 ληστείες, σε μια από αυτή διέπραξαν ιδιαίτερη σκληρότητα στην ηλικιωμένη που αρνήθηκε να τους πει πού είναι τα χρήματα”, είχε πει ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέτοντας ότι “δεν ενδιαφέρει ποιος σήκωσε το σίδερο και χτύπησε την ηλικιωμένη, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη, γιατί έβλεπαν τα βασανιστήρια και δεν έκαναν τίποτα”.

Για τους άλλους δύο κατηγορουμένους είχε εκφράσει αμφιβολίες προτείνοντας να καταδικαστούν μόνο για το αδίκημα της συμμορίας. Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων για χορήγηση ελαφρυντικών, ενώ δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους για αναστολή στην έφεση. Υπενθυμίζεται, ότι στην κατάθεση της η ηλικιωμένη που είχε ζήσει τη φρίκη στα χέρια τους, είχε αναφέρει ότι 3 άτομα την χτυπούσαν και της έκαιγαν με σίδερο τα χέρια και τα πόδια όταν αρνήθηκε να τους αποκαλύψει πού έχει τα χρήματά της.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το