Ελλάδα

Καταχειροκροτήθηκε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκφώνησε αποχαιρετιστήρια ομιλία στη Βουλή, λαμβάνοντας τον λόγο στη συζήτηση για τον Ποινικό Κώδικα, από την οποία απείχε η αντιπολίτευση. Ετσι, η τελευταία ομιλία του στην Ολομέλεια έγινε ενώπιον μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στο τέλος τον χειροκρότησαν.

«Δεν θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής. Αλλά είμαι και θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του.

O βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, μεταξύ άλλων: «Αποχωρώ από τη Βουλή των Ελλήνων έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης θητείας στα έδρανα αυτά. Εκλέχθηκα πολλές φορές πρώτος σε δέκα εκλογικές αναμετρήσεις, υπηρέτησα κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία, έχω διατελέσει αρχηγός κόμματος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης επί εννέα χρόνια».

«Ευχαριστώ τους βουλευτές όλων των βουλευτικών περιόδων για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις. Λυπάμαι που έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση λόγω απουσίας της αντιπολίτευσης. Απευθύνομαι σε όλους τους βουλευτές πρωτίστως στην αίθουσα, γιατί τα τείχη έχουν αυτιά και μνήμη. Η κοινοβουλευτική ιστορία είναι το πιο σημαντικό τμήμα της ιστορίας του έθνους» σημείωσε εμφανώς συγκινημένος.

Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτησε διά χειραψίας όλους τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στον χώρο, και οι οποίοι, φυσικά, τον ρώτησαν αν πρόκειται να τον ξαναδούν σύντομα στη Βουλή. «Θα το δούμε, έχει ο Θεός» απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το