Τοπικά

Μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας ενημερώθηκαν για την αυτόνομη κατάδυση

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που οργανώνει και συμμετέχει, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου (ΣΑΒ) ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του 3ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας προκειμένου να παρουσιάσει στους μικρούς μαθητές τα “μυστικά” της αυτόνομης κατάδυσης.
Το Μέλος του Δ.Σ., κ. Απόστολος Ρακιτζής, έκανε μια σύντομη περιγραφή και επίδειξη του καταδυτικού εξοπλισμού και απάντησε στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε από τα παιδιά. Στο τέλος, ο μικροί μαθητές επεξεργάστηκαν τον καταδυτικό εξοπλισμό και έμαθαν μερικά από τα σήματα επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι δύτες υποβρυχίως, ενώ ο κ. Ρακιτζής, αψηφώντας τη ζέστη και το μεγάλο βάρος, φόρεσε τον πλήρη εξοπλισμό χαρίζοντας έτσι ένα μεγάλο χαμόγελο ενθουσιασμού και χαράς στους μελλοντικούς αυτοδύτες.

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., κ. Αλέξιος Λόλας, ο οποίος είναι και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μίλησε στους μαθητές για τον μαγευτικό κόσμο του βυθού και για τα διάφορα θαλάσσια ζώα, αλλά και τα πλαστικά απορρίμματα που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια κατάδυση, αναδεικνύοντας έτσι και το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης.

Τα μέλη του Συλλόγου συνεχάρησαν τις νηπιαγωγούς του 3ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας, Μαρία Καλιάφα, Ελένη Βουκλή και Στέλλα Γουλιαρίδου, για την πρωτοβουλία που πήραν να καλέσουν τα μέλη του ΣΑΒ για μια τόσο πρωτοποριακή, για τα δεδομένα της προσχολικής εκπαίδευσης, παρουσίαση. “Μακάρι να έρθουν και άλλες προσκλήσεις από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Είναι σημαντικό για τα παιδιά να αποκτούν βιωματικές εικόνες και γνώσεις από δραστηριότητες όπως η αυτόνομη κατάδυση, που εκτός των άλλων, συμβάλλουν και στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης. Ο ΣΑΒ, όπως πάντα, θα ανταποκρίνεται θετικά και δεσμεύεται πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα στα παιδιά και στους δασκάλους, είτε εντός είτε εκτός θάλασσας”, τόνισαν τα μέλη του Συλλόγου.
Τέλος, το ΔΣ του Συλλόγου Αυτοδυτών Βόλου, ευχαρίστησε και τον κ. Χρήστο Ζούμπο, Υπεύθυνο της Σχολής Καταδύσεων Zoumbosub, για την ευγενική χορηγία του καταδυτικού εξοπλισμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το