Κόσμος

Καναδάς: Χιονοθύελλα «παρέλυσε» το αεροδρόμιο – Σχεδόν 170 ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ ανέστειλε προσωρινά όλες τις εισερχόμενες πτήσεις και ακύρωσε ορισμένες αναχωρήσεις λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και της περιορισμένης ορατότητας από τη χειμερινή καταιγίδα που πλήττει τη δυτική ακτή του Καναδά.

Ένα χαμηλό βαρομετρικό από τον Ειρηνικό Ωκεανό, σε συνδυασμό με τον πολύ κρύο, αρκτικό αέρα πάνω από τη Βρετανική Κολομβία, έριξε σε πολύ χαμηλά επίπεδα τη θερμοκρασία. Ορισμένες περιοχές της επαρχίας αυτής καλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με ένα στρώμα χιονιού ύψους 25 εκατοστών, σύμφωνα με έναν μετεωρολόγο της υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Καναδά.

Το αεροδρόμιο του Βανκούβερ ανέφερε ότι αναμένει και άλλες ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων σήμερα, ενδεχομένως όμως και τις επόμενες ημέρες, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και των «άνευ προηγουμένου» συνεπειών της.

Τα δεδομένα από τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flightaware δείχνουν ότι συνολικά 130 πτήσεις, που επρόκειτο να φτάσουν ή να αναχωρήσουν σήμερα ακυρώθηκαν και άλλες 38 παρουσιάζουν καθυστερήσεις.

Ο μετεωρολόγος Ρος ΜακΝτόναλντ είπε ότι η περιοχή του Βανκούβερ πλήττεται από μια «σοβαρή χιονοθύελλα», αλλά ο καιρός αναμένεται ότι θα βελτιωθεί τις απογευματινές ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το