Τοπικά

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Βόλου για την Πρωτομαγιά

 

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου απευθύνει κάλεσμα για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα στις 10 π.μ. στον τόπο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου).
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

Εκατόν τριάντα επτά χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό του Σικάγου, το μήνυμα της αγωνιστικής θυσίας των πρωτεργατών του εργατικού κινήματος παραμένει, όσο ποτέ, ζωντανό και επίκαιρο. Ειδικά σήμερα, που τα δικαιώματα εκείνα που κατακτήθηκαν με αίμα και με θυσίες επιχειρείται στη Χώρα μας, αλλά και διεθνώς, να παρθούν πίσω από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπαγορεύουν οι αξιώσεις του κεφαλαίου.

Απέναντι σ’ αυτή την εργατική και οικονομική δυστοπία, το εργατικό κίνημα έχει ένα μονάχα δρόμο: αυτόν της πάλης και της αντίστασης.

Σήμερα, που οι εργατικοί μισθοί καταληστεύονται και εξανεμίζονται από την ασυδοσία του κεφαλαίου, την αισχροκέρδεια στην αγορά των βασικών αγαθών και της ενέργειας…

Σήμερα, που οι αντεργατικοί νόμοι-δώρα στους εργοδότες απειλούν να καταπνίξουν το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, απαξιώνοντας τους αγώνες του και αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεος των αφεντικών τους…

Σήμερα που οι “σοβαρές” κυβερνητικές πολιτικές εξαντλούνται σε αναξιόπιστες, ανυλοποίητες πάντα, προεκλογικές υποσχέσεις.

Σήμερα που τις ουσιαστικές οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές υποκαθιστούν τα διάφορα θλιβερά “καλάθια” και τα επιδοματικά κυβερνητικά φιλοδωρήματα.

Σήμερα που η δημόσια υγεία και η παιδεία απαξιώνονται και αφήνονται στα νύχια των ιδιωτικών συμφερόντων.

Το μήνυμα του ξεσηκωμού στο Σικάγο, το πνεύμα και οι υποθήκες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, απαιτούν από όλους μας ένα βήμα πιο πέρα από την αγωνιστική ύπνωση, για να ξανακερδίσουμε αυτά που μας άρπαξαν.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ, σαν άλλοι αγαθοί ιθαγενείς, να κρεμάσουμε στο λαιμό μας τα κυβερνητικά “καθρεφτάκια” και τα ψεύτικα “μπιζού” παροχών τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ αυτά που μας αξίζουν και μας ανήκουν, καθώς απ’ τα δικά μας εργατικά χέρια και τον ιδρώτα μας αυγατίζει τα κέρδη του το Κεφάλαιο.

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που να μην τους εξανεμίζουν ο πληθωρισμός και η ασυδοσία.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ

Βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Θεσμική κατοχύρωση των συλλογικών μας συμβάσεων, όλων των κατακτημένων δικαιωμάτων μας και των τριετιών.
Κατοχύρωση της εργαζόμενης μητέρας και ισότιμη, μη διακριτή μεταχείριση της.
Σεβασμό της γυναικείας οντότητας, με πάταξη κάθε μορφής βίας σε βάρος των γυναικών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας θυμούνται μετά και όχι πριν τις εκάστοτε εκλογές.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με κάθε φιλειρηνική φωνή, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπων, ενάντια στον ρατσισμό και στον πόλεμο, που τα μεγάλα γεωστρατηγικά συμφέροντα υποδαυλίζουν, σε κάθε γωνία της Γης.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ, όσους κρύφτηκαν πίσω από τις αντεργατικές πολιτικές τους, ότι η απάντηση που θα πάρουν για τις μέχρι τώρα κοροϊδίες τους θα είναι μαζική και αποφασιστική, θυμίζοντας τους ότι εκτός από αδειανά “καλάθια του νοικοκυριού”, υπάρχουν και αδειανά “πολιτικά καλάθια του υποψήφιου”!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, με πρωτοστάτες τα σωματεία-μέλη μας να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ, για την κατάθεση στεφανιών, την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023, στις 10 π.μ. στον τόπο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου) όπου θα τιμήσουμε τους νεκρούς μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το