Ελλάδα

Κακουργηματική δίωξη σε αδέρφια που άρπαξαν μηχάνημα του ΟΣΕ

Η τραγωδία των Τεμπών φαίνεται ότι δεν συγκίνησε δύο αδίστακτους “κυνηγούς” μετάλλων, που εξακολουθούσαν να λεηλατούν το σιδηροδρομικό υλικό, αψηφώντας τον κίνδυνο να προκαλέσουν νέα τραγωδία και να χαθούν εξ αιτίας τους και άλλες ανθρώπινες ζωές.

Όμως, μετά το δυστύχημα της 29ης Φεβρουαρίου, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πυκνώσει τις περιπολίες και τους στοχευμένους ελέγχους κατά μήκος του δικτύου κι έτσι το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας δεν άργησαν να εντοπίσουν στη Βέροια τους δυο αδελφούς Ρομά ηλικίας 43 και 49 χρόνων, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν κλέψει ένα μηχάνημα του ΟΣΕ από ένα σημείο εναπόθεσης υλικού κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή Βέροιας– Έδεσσας και το είχαν κρύψει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους.

Το κλεμμένο μηχάνημα αποδόθηκε σε υπεύθυνο του Οργανισμού, ενώ τα αδέλφια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας που τους απήγγειλε κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή, φθορά δημόσιας περιουσίας και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Μάλιστα, μετά τις αλλαγές στη νομοθεσία που ακολούθησαν το δυστύχημα των Τεμπών, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το