Κόσμος

Κακοποιοί προσποιούνταν τους αστυνομικούς και απέσπασαν 3,25 εκατ. ευρώ

Tο ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,25 εκατομμυρίων ευρώ) κατάφεραν να αποσπάσουν από μια κάτοικο της Ζυρίχης κακοποιοί, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς κάνοντάς την να πιστέψει ότι κάποιοι άλλοι ήθελαν να κλέψουν τις οικονομίες της με την συνέργεια τραπεζικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ζυρίχης, η όλη επιχείρηση των ληστών για να αποσπάσουν τα χρήματα από τη γυναίκα διήρκεσε αρκετούς μήνες. Η πρώτη επαφή που είχαν μαζί της ήταν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν μια γυναίκα που παρουσιάστηκε στο θύμα ως αστυνομικός, της είπε ότι η αστυνομία ερευνά για ένα δίκτυο ληστών που έχει βάλει στο στόχαστρο την τράπεζα, στην οποία εκείνη διατηρούσε τα χρήματά της και ότι ο τραπεζικός της λογαριασμός κινδυνεύει.

Επί μήνες, η γυναίκα δεχόταν σε καθημερινή βάση τηλεφωνικές κλήσεις από τους απατεώνες, οι οποίοι της ζήτησαν να τηρήσει απόρρητη την πληροφορία αυτή για να μην θέσει σε κίνδυνο την έρευνα και της συνέστησαν να κάνει τακτικά ηλεκτρονικές πληρωμές για να προστατεύσει τις οικονομίες της.
Η αστυνομία, η οποία άρχισε έρευνα το περιστατικό, ανακοίνωσε ότι η σπείρα αυτή απέσπασε σε διάστημα αρκετών μηνών συνολικό ποσό 3,6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το