Κόσμος

Και ο Άγιος… σλάλομ θέλει: 300 κατακόκκινοι Άγιοι Βασίληδες ξεχύθηκαν στις χιονισμένες πίστες

Η εποχή που αντηχούν τα αγαπημένα «χο χο χο» μικρών και μεγάλων έχει πλέον φτάσει, αλλά ακόμα και… οι Άγιοι Βασίληδες πρέπει να παίρνουν τα κυριακάτικα ρεπό τους για να ξεκουραστούν από τις πυρετώδεις εργασίες κατασκευής των παιχνιδιών. Στο τελευταίο Σαββατοκύριακο μάλιστα, εκατοντάδες εξ΄ αυτών αποφάσισαν να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στο σκι.

Με τις λευκές τους γενειάδες και τα κόκκινα σκουφάκια τους να ανεμίζουν, περίπου 300 Άγιοι Βασίληδες φορώντας την γνωστή στολή τους κατέβηκαν με ταχύτητα και χάρη τις πίστες στο ομιχλώδες χιονοδρομικό κέντρο Sunday River στο δυτικό Μέιν των ΗΠΑ, θέλοντας ένα μικρό διάλειμμα από τον πανικό των εορτών.

Συμπληρώνει 20 χρόνια το έθιμο
Πρόκειται για μία ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια, με μόνο διάλειμμα την χρονιά των lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι κανόνες της εκδήλωσης αναφέρουν ρητά ότι το πρέπει να φορούν ολόκληρη την κατακόκκινη στολή καπέλο πρέπει να φέρει μια λευκή φούντα.

Φιλανθρωπικός χαρακτήρας

Η ετήσια εκδήλωση αποτελεί εορταστικό ξεκίνημα τόσο για την περίοδο των διακοπών όσο και για την περίοδο του σκι, ενώ έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς συγκεντρώνονται χρήματα για το The River Fund Maine, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η φετινή εκδήλωση συγκέντρωσε 8.000 δολάρια, δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Sunday River. «Κάθε χρόνο, η καλοσύνη των συμμετεχόντων της Santa Sunday συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών εκπαιδευτικών ευκαιριών για τους μαθητές της περιοχής μας», δήλωσε η πρόεδρος του Sunday River Resort, Dana Bullen.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το