Ελλάδα

Ηράκλειο: Μεθυσμένοι προσπάθησαν να σουβλίσουν αστυνομικούς

Όταν αστυνομικοί στο Ηράκλειο της Κρήτης καλέστηκαν να ελέγξουν μια κλήση για διατάραξη κοινής ησυχίας τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς, σίγουρα δεν περίμεναν όσα θα ακολουθούσαν.
Τέσσερα άτομα, σε κατάσταση μέθης, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, κατέστρεψαν το περιπολικό και χρησιμοποίησαν μια σούβλα ως… ακόντιο σημαδεύοντας τους άντρες της Αστυνομίας, οι οποίοι στις καταθέσεις τους έκαναν λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Οι τέσσερις μεθυσμένοι λογοδότησαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την γυναίκα που συμμετείχε να φαίνεται πως είχε ηγετικό ρόλο και να καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 7 ετών και 9 μηνών. Δύο ακόμα συγκατηγορούμενοί της καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κατά συγχώνευση 7,5 ετών. Για τους τρεις η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα ενώ η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο τέταρτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να κατέθεσαν ότι δεν θυμούνται να επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, αντίθετα ισχυρίστηκαν ότι ήταν εκείνοι που έγιναν θύματα άσκησης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η κατάσταση του περιπολικού, ωστόσο, τους διαψεύδει…

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, τα όσα περιγράφονται στην δικογραφία της υπόθεσης είναι ασύλληπτα. Τους κυνηγούσαν να τους σουβλίσουν με την μεταλλική σούβλα του αρνιού, την οποία κάποιοι χρησιμοποίησαν και σαν «ακόντιο» ή «δόρυ», εκτοξεύοντας την σε ευθεία βολή κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ταυτόχρονα προσπαθούσαν να προστατευθούν από την ρίψη τσιμεντόλιθων, καρεκλών και καδρονιών.
Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα των καταθέσεων αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο. «Άνδρες από το σπίτι μάς πετούσαν διάφορα αντικείμενα ανάμεσα στα οποία και μία μυτερή μεταλλική σούβλα. Ένας εκ των κατηγορουμένων (τον κατονομάζει) την χρησιμοποιούσε σαν δόρυ και επανειλημμένως προσπαθούσε να με καρφώσει, παίρνοντας κάλυψη πίσω από τα γυναικόπαιδα. Όταν είδε ότι δεν τα καταφέρνει, πέταξε την σούβλα σε ευθεία βολή προς τους συναδέλφους μου, χωρίς να καταφέρει να τρυπήσει κάποιον».

Σε άλλο σημείο ένστολος καταθέτει: «Κάποια στιγμή έπιασε την σούβλα που σούβλισαν το αρνί και την πέταξε δυνατά ευθεία προς το μέρος μου με ανθρωποκτόνο πρόθεση».
Από την μανία των εν λόγω ατόμων δεν γλύτωσε ούτε το περιπολικό, το οποίο έσπασαν όπως επίσης και το αυτοκίνητο γείτονα. Σε αυτό το σκηνικό «πολέμου» κλήθηκαν άμεσα ενισχύσεις ενώ συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία και μία γυναίκα με «πρωταγωνιστικό» ρόλο στα επεισόδια.

Οι τέσσερις συλληφθέντες δικάστηκαν με τις κατηγορίες:

της διακεκριμένης περίπτωσης αντίστασης κατά της Αρχής τελεσθείσας από κοινού και από περισσότερα πρόσωπα που έφεραν αντικείμενα με τα οποία ήταν δυνατόν να προκληθεί σωματική βλάβη.
της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή
της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, τελεσθείσας από δύο ή περισσότερα άτομα και το αντικείμενο της πράξης αυτής χρησιμεύει για κοινό όφελος
παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας,
Φθοράς ξένης ιδιοκτησίας
Απειλής από κοινού και κατά συρροή
Εξύβρισης από κοινού και κατά συρροή.

Πηγή: cretalive.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το