Τοπικά

Ημερίδα με θέμα τα νέα δεδομένα που προέκυψαν κατά την καραντίνα για τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας

Ενδιαφέρουσα διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαΐου, από τις 18:00-20:00, την οποία διοργανώνει η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και φέρει τον τίτλο «Τα νέα δεδομένα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης στην περίοδο Covid-19». Η ψυχολόγος κ. Άρτεμις Ζαβαλίγκου, γενική γραμματέας στην Π.Ε.Α.μ.Σ.Κ.Π. μίλησε για την εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί «ζωντανά» μέσα από το κανάλι του συλλόγου στο YouTube, όσο και τη σελίδα στο Facebook.

«Το προσεχές Σάββατο θα έχουμε κοντά μας τέσσερα εξαίρετα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, που θα πλαισιώσουν την εκδήλωσή μας», ανέφερε η κ. Ζαβαλίγκου για τους επιστήμονες που κλήθηκαν να συμμετάσχουν. Πιο συγκεκριμένα, ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο Ευθύμης Δαρδιώτης, καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, η Βασιλική Φώλια, ψυχολόγος και φυσικοθεραπεύτρια ειδικευμένη στα ψυχοσωματικά προβλήματα χρόνιων παθήσεων – επίκουρη καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Αθανασία Λιοζίδου, κλινικός νευροψυχολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας (ΕΝΨΕ) και ο Βασίλης Γιασλακιώτης, χειρουργός γυναικολόγος μαιευτήρας – βιολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπαιδευτής της Αμερικανικής Ακαδημίας Μαιευτικών – Γυναικολογικών Επειγόντων, ενώ συντονιστής θα είναι ο Αποστόλης Λεούσης, marketer και networker.

Τα καινούρια δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας του κορωνοϊού για όσους πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της ημερίδας, η οποία σύμφωνα με την κ. Ζαβαλίγκου «θα έχει τέσσερις πυλώνες». Η γραμματέας της Ένωσης υπογράμμισε ότι θα γίνει αναφορά επίσης στις γυναίκες που έχουν Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, αλλά ενδιαφέρονται για εγκυμοσύνη, τις δυσκολίες που ενδεχομένως θα προκύψουν και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Εκτός από την ημερίδα της Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, που αριθμεί περισσότερα από 430 μέλη, θα παρθούν και άλλες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, που είναι προγραμματισμένη για τις 30/5 και φέτος θα γίνει για 13η χρονιά στη σειρά. «Στον Βόλο και πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας, ο οποίος στηρίζει την προσπάθειά μας, θα έχουμε φωταγώγηση του κτιρίου επί της 2ας Νοεμβρίου. Αντίστοιχα, στη Λάρισα θα φωταγωγηθούν το Δημαρχείο και το Αρχαίο Θέατρο. Ο Δήμος Λάρισας επίσης θα συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας. Η φωταγώγηση θα διαρκέσει για ένα δίωρο περίπου και η δράση έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου, στις εννιά το βράδυ περίπου», κατέληξε η κ. Ζαβαλίγκου.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης σηματοδοτείται επίσημα στις 30 Μαΐου.
Η Ένωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Μαγνησίας «ΕΑμΠΣ» με την αφορμή αυτή ενημερώνει την κοινότητα για το Σωματείο το οποίο από τον Ιούνιο του 2018 δραστηριοποιείται στην πόλη του Βόλου και καλύπτει την Περιφέρεια Ν. Μαγνησίας και Β. Σποράδων. Όπως τονίζει η τοπική ένωση σε ανακοίνωσή της «Είναι τόσο σημαντικό για μας στην Ένωση να παραμείνουμε ενωμένοι μεταξύ μας και να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε με τον κορωνοϊό, περισσότερο από κάθε άλλη φορά καλούμαστε να υποστηρίξουμε την Ελληνική κοινότητα MS με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις που φέρνει η νόσος. Όλοι μαζί ενωμένοι να προσπαθήσουμε για την καλυτέρευση της ποιότητα ζωής των ασθενών, για την καλή συνεργασία, την ενθάρρυνση, την ανταλλαγή, την υποστήριξη και κατανόηση για την αντιμετώπιση αυτής της χρόνιας ασθένειας. Γι’ αυτό τον λόγο και παρά τις αντίξοες συνθήκες όλο αυτό το διάστημα με τον COVID19 και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί, συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να ενημερώνουμε τους ασθενείς και τις οικογένειές τους τροποποιώντας τις δράσεις μας και προσφέροντας διαδικτυακή ψυχολογική στήριξη μέσω των εθελοντών ψυχολόγων, παρέχοντας κοινωνική βοήθεια – στήριξη από κοινωνική λειτουργό ακόμα και κατ’ οίκον, καθώς και Φυσιατρική Κινητική Αξιολόγηση. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε όπου μας χρειαστούν τα μέλη μας και οι οικογένειές τους».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το