Ελλάδα

Ηλιούπολη – Υπόθεση trafficking: Την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων προτείνει ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων από την υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, στην οποία βασικός εμπλεκόμενος είναι 40χρονος αστυνομικός, που το θύμα – μία νεαρή κοπέλα – κατήγγειλε ότι την είχε «αιχμαλωτίσει» στο διαμέρισμά του, ενώ την κακοποιούσε και την εξέδιδε.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, «η καταγγέλλουσα μπορούσε να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της». Ο ίδιος τόνισε ότι δεν αποδείχθηκαν οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό, ούτε για τον 40χρονο, αλλά ούτε και για τον -επίσης κατηγορούμενο- πατέρα του θύματος. Το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων, πάντα σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν θεμελιώνεται.

«Χρειαζόμασταν πλήρεις αποδείξεις και δεν τις είχαμε. Οι άνθρωποι δεν καταδικάζονται με ιδεοληψίες», σημείωσε ο εισαγγελικός λειτουργός ενώ, αναφορικά με τη σχέση του θύματος με τον κατηγορούμενο αστυνομικό, υπογράμμισε ότι, τα βίντεο της κοινής τους συνύπαρξης καταμαρτυρούν «μία σχέση που την απολάμβαναν μαζί». «Υπήρξε και επικοινωνία με τη μητέρα της έτσι ώστε να ξεματιαστεί ο καταπιεστής της», τόνισε, αναφερόμενος σε σχετικό μήνυμα που είχε αποστείλει η κοπέλα στη μητέρα της.

«Η καταγγέλλουσα ήταν σε θέση να διαπραγματεύεται μόνη της τα ποσά τα οποία εισέπραττε από τις αισθησιακές ταινίες στις οποίες έπαιρνε μέρος», πρόσθεσε ο εισαγγελέας, βασιζόμενος στην κατάθεση του γνωστού παραγωγού ερωτικών ταινιών Δημήτρη Σειρηνάκη. «Ο κ. Σειρηνάκης κατέθεσε με παρρησία και μας είπε ότι τελικά η κοπέλα προτάθηκε ακόμα και για βραβείο για τη συμμετοχή της στις ταινίες αυτές», σημείωσε.

Όσον αφορά τα γεγονότα του Ιουλίου του 2022, που υπήρξαν η αφορμή για την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο εισαγγελέας τόνισε ότι, «πράγματι ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χτύπησε την καταγγέλλουσα. Δεν αποδείχθηκε όμως ο βιασμός της, όπως βεβαίωσαν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, ούτε προηγούμενη βία». «Η έννοια που μάς απασχολεί εδώ είναι η έννοια του ευάλωτου. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα: Μπορούσε η καταγγέλλουσα να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της; Εγώ απαντώ ότι ναι, μπορούσε», κατέληξε.

«Στη συγκεκριμένη σχέση, δε ζορίστηκε κανείς»
Κατά την κρίση του ίδιου εισαγγελικού λειτουργού, οι καταγγελίες και της δεύτερης παθούσας, η οποία δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, επίσης δεν αποδεικνύονται. Αναφορικά με την κατηγορία βιασμού σε βάρος του πατέρα του θύματος, σημείωσε ότι, η κοπέλα εξετάστηκε το 2018 από γυναικολόγο, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν σχετικά ευρήματα. Παρά το γεγονός ότι η καταγγέλλουσα αλλά και ο αδερφός της με τη μητέρα περιέγραψαν τον πατέρα ως μέθυσο και τεμπέλη, αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος (πατέρας) τους παρείχε τα πάντα σε ό,τι αφορά τα υλικά αγαθά, κατά τον εισαγγελέα. «Θα μπορούσε όμως να έχει καλύτερη εποπτεία της οικογένειάς του», είπε.

Και για την κατηγορία της μαστροπείας, σημείωσε ότι «αυτή δεν μπορεί να σταθεί»,ενώ συμπέρανε ότι, οι φωτογραφίες της καταγγέλλουσας με τον τρίτο κατηγορούμενο έδιναν την εικόνα δύο ανθρώπων «που μοιράζονται κοινές επιδιώξεις κάτι που προκύπτει και από τη μεταξύ τους επικοινωνία». «Άρα, στη συγκεκριμένη σχέση, δε ζορίστηκε κανείς», κατέληξε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το