Ελλάδα

Ίλιον – Ιατροδικαστής οικογένειας 65χρονης: Το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου

Μπορεί για τον ΕΟΦ, ο θάνατος της 65χρονης έξω από το Κέντρο Υγείας στο Ίλιον μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca να μην σχετίζεται με τον εμβολιασμό της, αλλά ο ιατροδικαστής της οικογένειας, Παντελής Αλεξάνδρου, έχει άλλη άποψη. Επισημαίνει, μάλιστα, μιλώντας στο Live News στο MEGA πως η τοποθέτηση του ΕΟΦ επί του θέματος είναι προσωρινή.

«Όταν κατά τη διάρκεια ιατροδικαστικής εξέτασης υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που δεν μπορούν να αποφανθούν για την αιτία θανάτου, ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι διενεργούμε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Είναι προσωρινή τοποθέτηση αυτή του ΕΟΦ. Παλαιό έμφραγμα σημαίνει ότι στο μυοκάρδιο εντοπίσαμε ουλές», είπε ο κ. Αλεξάνδρου μιλώντας στο Mega.

«Το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα. Χρονικά το περιστατικό έλαβε χώρα μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό», συνέχισε ο ιατροδικαστής της οικογένειας της 65χρονης. Για να καταλήξει: «Εγώ αν έπρεπε να κάνει συγγενής μου το εμβόλιο της AstraZeneca, θα του έλεγα να μην πάει. Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί ότι μια κοινότητα επιστημονική μπορεί να ανακαλέσει ή να σκεφτεί ξανά κάποια πράγματα».

Υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση του ΕΟΦ είχε ως εξής: «Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς συνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα». Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, ωστόσο, αυτή ήταν η «αρχική και προσώρας εκτίμηση της ΟΕ/ΕΦΑΡ για την ΚΚ 20212061».

Η 65χονη έκανε το εμβόλιο το μεσημέρι της Τρίτης 30 Μαρτίου στο κέντρο εμβολιασμού στο Ίλιον. Ήταν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Στη συνέχεια κάθισε 20 λεπτά στο εμβολιαστικό κέντρο και εν συνεχεία έφυγε για να πάει στο σπίτι της. Όταν βγήκε από το κέντρο, αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε από έναν περαστικό να την βοηθήσει. Εκείνος την έπιασε και προσπάθησε να την βοηθήσει ενώ αμέσως, έτρεξαν έξω γιατροί από το εμβολιαστικό κέντρο. Στη συνέχεια, κλήθηκε και το ΕΚΑΒ αλλά δυστυχώς η γυναίκα δεν άντεξε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το